Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί τα γερμανικά συνδικάτα λένε “όχι” στην κυριακάτικη εργασία

Γιατί τα γερμανικά συνδικάτα λένε “όχι” στην κυριακάτικη εργασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λειτουργία Καταστημάτων Κυριακές, Συνδικαλισμός, Συνδικαλιστές,

«Mπορώ μόνο να χαιρετίσω τη δικαστική επιδίωξη του συνδικάτου εργαζομένων σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Verdi για απαγόρευση της κυριακάτικης εργασίας, διότι δεν χρειάζεται κανείς την απόλυτη παράταση των ωραρίων. Με την κυριακάτικη εργασία δεν θα πουληθεί ούτε ένα πουλόβερ παραπάνω, ο τζίρος απλώς θα κατανεμηθεί σε μεγαλύτερα ωράρια», τόνισε ο Ράινερ Xόφμαν, πρόεδρος της «Ενωσης Γερμανικών Συνδικάτων» (DGB), σε συνέντευξή του στην πρωτομαγιάτικη έκδοση της εφημερίδας του Έσσεν «Westdeutsche Allgemeine Zeitung».

Στο θέμα αυτό το DGB «συντάσσεται απολύτως με τις εκκλησίες», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε:

«Η Κυριακή πρέπει να είναι αργία – εκτός από τομείς όπως η υγεία ή η εσωτερική ασφάλεια, στους οποίους δεν είναι εφικτό – διότι οι εργαζόμενοι χρειάζονται ανάπαυση. Δεν παρακολουθούμε τυχαία εδώ και χρόνια τις απουσίες λόγω ψυχικών νοσημάτων, συχνά από την υπερβολική εργασία. Δεν είναι επομένως σκόπιμο να συζητά κανείς για έβδομη ημέρα εργασίας».

«Είναι βέβαια κατανοητό ότι οι εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα ενδιαφέρονται να κερδίσουν μερικά ευρώ παραπάνω λόγω των κυριακάτικων προσαυξήσεων, αλλά η απάντηση μπορεί να είναι μόνο η κατάργηση της χαμηλά αμειβόμενης εργασίας. Η Γερμανία είναι δεύτερη στο θέμα αυτό στην Ευρώπη μετά την Λιθουανία. Το 22% των εργαζομένων κερδίζουν λιγότερα από 9,60 ευρώ την ώρα. Αυτό απασχολεί τους πολίτες», υπογράμμισε ο Χόφμαν.

Σχετικά άρθρα