Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Έμπλεξε” ο Ερντογάν – Αμερικανοί στις κουρδικές εγκαταστάσεις που βομβάρδισε η Τουρκία (φωτο)

“Έμπλεξε” ο Ερντογάν – Αμερικανοί στις κουρδικές εγκαταστάσεις που βομβάρδισε η Τουρκία (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χασάκα,

Το Γενικό Επιτελείο των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία, που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), βομβάρδισαν τα ξημερώματα οι Τούρκοι με αεροπορική επιδρομή.

Να σημειωθεί ότι μετά τον τουρκικό βομβαρδισμό στο σημείο έσπευσαν Αμερικανοί αξιωματικοί, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, οι οποίοι κατέφθασαν με ελικόπτερο, για να επιθεωρήσουν τους στόχους που επλήγησαν από τους Τούρκους.

Η παρουσία Αμερικανών στρατιωτικών στο σημείο που βομβάρδισαν οι Τούρκοι αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα από το Πεντάγωνο στους ημιπαράφρονες της Άγκυρας, ότι η περιοχή τελεί υπό αμερικανική προστασία, όσο κι εάν αυτό “χαλάει” τον Ερντογάν.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο μοιραίο “λάθος” ήταν το χτύπημα Ερντογάν κατά του κουρδικού επιτελείου, αλλά σε κάθε περίπτωση κανείς δεν βομβαρδίζει αυτούς που πολεμάνε μαζί με τους πεζοναύτες δίχως συνέπειες.

Όπως πληροφορούμαστε, η εμφάνιση Αμερικανών στρατιωτικών στην περιοχή που βομβαρδίστηκε έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Άγκυρα και στον ημιπαράφρονα που παριστάνει τον σουλτάνο.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία εναντίον θέσεων των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μαχητές και υπεύθυνοι επικοινωνίας των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) σκοτώθηκαν», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ και οι YPG επιβεβαίωσαν ότι υπήρχαν θύματα μεταξύ των μαχητών τους, χωρίς όμως να αναφέρουν συγκεκριμένο αριθμό.

Ο τουρκικός βομβαρδισμός σημειώθηκε κοντά στη συριακή πόλη Αλ Μαλικίγια που βρίσκεται στην τουρκοσυριακή μεθόριο περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Η Άγκυρα θεωρεί την κουρδική πολιτοφυλακή «τρομοκρατική οργάνωση», διότι συνδέεται -όπως την κατηγορεί- με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Μιλάμε για την ίδια κουρδική πολιτοφυλακή που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και θεωρούνται από τους Αμερικανούς “αξιόπιστοι εταίροι” στον πόλεμο κατά της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας.

Οι κουρδικές εγκαταστάσεις μετά τον βομβαρδισμό τους. Κάτω ο ραδιοφωνικός σταθμός “Ράδιο Ροζάβα” που επίσης βομβαρδίστηκε.

Η Τουρκία εξαπέλυσε «δεκάδες ταυτόχρονα πλήγματα» εναντίον θέσεων των YPG στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία και εναντίον ενός κέντρου επικοινωνίας, επεσήμανε επίσης το Παρατηρητήριο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τις πρώτες τουρκικές επιδρομές στη Συρία από τον Μάρτιο, οπότε η Άγκυρα είχε ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρησή της, «Ασπίδα του Ευφράτη».

Κουρδικές πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE επεσήμαναν ότι δεν χτυπήθηκε ένα απλό “κέντρο επικοινωνίας”, εκεί βρισκόταν και ο ραδιοφωνικός σταθμός των Κούρδων της Συρίας “Ράδιο Ροζάβα”, αλλά το επιτελείο των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές.

Επιδρομή και στο Ιράκ

Στο γειτονικό Ιράκ, ο τουρκικός στρατός διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή εναντίον τοπικών ένοπλων οργανώσεων που επίσης συνδέονται με το PKK, όμως από λάθος φαίνεται ότι σκότωσε έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχο των Πεσμεργκά, ενόπλων δυνάμεων των Κούρδων του Ιράκ.

«Καταγράψαμε έξι μάρτυρες», δήλωσε ο στρατηγός Τζάμπαρ Γιάγουαρ, γενικός γραμματέας του υπογείου αρμόδιου για τους Πεσμεργκά στην ημιαυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο τουρκικός στρατός επιβεβαίωσε τις επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο είχαν στόχο «να καταστρέψουν τα κρησφύγετα των τρομοκρατών που έχουν στο στόχαστρό τους τη χώρα μας. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Σημειώνουμε ότι οι Τούρκοι έχουν προαναγγείλει τρεις εισβολές στα κουρδικά εδάφη. Δύο στο Ιράκ και μία στη Συρία.

Διαβάστε σχετικά εδώ: Δύο νέες εισβολές στο Ιράκ και μία στη Συρία ετοιμάζει η Τουρκία – Στόχος οι Κούρδοι του PKK

και εδώ: Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι θα εξοντώσει τους Κούρδους σε Συρία και Τουρκία

Η ανακοίνωση των Κούρδων

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Διοίκησης των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), «τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας επίθεση στο γενικό επιτελείο στο Όρος Qrjouk (Krachuk), κοντά στην πόλη της Ντερίκ, όπου βρίσκονται τα κέντρα επικοινωνιών, μέσων μαζικής ενημέρωσης και ραδιοφώνου, καθώς επίσης και υπηρεσίες των ενόπλων δυνάμεων. Αυτή η ύπουλη επίθεση οδήγησε στο θάνατο και τον τραυματισμό μαχητών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα».

Οι Κούρδοι τονίζουν στην ίδια ανακοίνωση ότι «αυτή η άνανδρη επίθεση δεν θα σταθεί εμπόδιο στον αγώνα μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αντίθετα, θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα και τις προσπάθειες μας».

Τέλος, η Γενική Διοίκηση καλεί «τον λαό του Δυτικού Κουρδιστάν [Ροζάβα-Βόρεια Συρία] να σταθεί ενωμένος δίπλα στις νόμιμες δυνάμεις του YPG, για την αντιμετώπιση αυτής της άνανδρης επίθεσης».

Σε δήλωσή του ο Κούρδος εκπρόσωπος Τύπου Ρεντούρ Χελίλ κατηγόρησε την Τουρκία ότι με τα πλήγματά της υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα