Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΗΚΟ: “Απόλυτα δικαιολογημένη” η επιστολή Κοτζιά στον Γκουτέρες που “καίει” τον Έιντε

ΔΗΚΟ: “Απόλυτα δικαιολογημένη” η επιστολή Κοτζιά στον Γκουτέρες που “καίει” τον Έιντε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, ΔΗΚΟ, Έσπεν Μπάρθ Έιντε, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Κοτζιάς, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Υπουργείο Εξωτερικών,

Ως “ενδεδειγμένη και απόλυτα δικαιολογημένη” χαρακτηρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) της Κύπρου την ενέργεια του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, απέστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας τον Ειδικό Σύμβουλο του κ. Γκουτέρες για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, για προώθηση της απαράδεκτης τουρκικής αξίωσης για την εφαρμογή μετά τη λύση των τεσσάρων ευρωπαϊκών ελευθεριών και για τους Τούρκους υπηκόους.

“Η ενέργεια του κ. Κοτζιά επιβεβαιώνει τις διαπιστώσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι ο αξιωματούχος του ΟΗΕ έχει παραβιάσει σε πολλές περιπτώσεις τους όρους εντολής του και έχει λειτουργήσει ως κομιστής και υποστηριχτής των τουρκικών θέσεων, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και αλλού”, τονίζει το ΔΗΚΟ και καταλήγει:

“Καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τοποθετηθεί ξεκάθαρα επί του θέματος και να στηρίξει την ενέργεια του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας. Ελπίζουμε, ο κ. Αναστασιάδης να μη τηρήσει και πάλι στάση ανοχής έναντι του κ. Έιντε, όπως έπραξε ακόμα και πρόσφατα”.

Σχετικά άρθρα