Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πενς στο Τόκιο: Όλα τα σενάρια ανοιχτά για τη Βόρεια Κορέα – Μήνυμα στην Κίνα από ΗΠΑ-Ιαπωνία

Πενς στο Τόκιο: Όλα τα σενάρια ανοιχτά για τη Βόρεια Κορέα – Μήνυμα στην Κίνα από ΗΠΑ-Ιαπωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άπω Ανατολή, Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιαπωνία, Κιμ Γιονγκ Ουν, Κίνα, Μάικ Πενς, Πυρηνικά Όπλα, Σίνζο Άμπε, Τόκιο,

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επανέλαβε μετά τη Σεούλ και από το Τόκιο ότι όλα τα σενάρια παραμένουν πιθανά, έναντι της Βόρειας Κορέας.

Η Κίνα πρέπει να παίξει ενεργό ρόλο στην κρίση, ως μοναδικός σύμμαχος της Πιον Γιάνγκ επανέλαβε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, την ώρα που εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, κατηγορούσε τις ΗΠΑ “ότι δημιουργούν σκηνικό για πυρηνική σύγκρουση ανά πάσα στιγμή”.

Το Τόκιο, αποτελεί το δεύτερο σταθμό της 10ήμερης περιοδείας του Πενς στην Ασία, κομίζοντας το μήνυμα Τραμπ «να κάτσει φρόνιμα» ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αλλά και να ενισχυθούν οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον εγκατέλειψε το πλαίσιο εφαρμογής της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου στον Ειρηνικό (TPP).

Παράλληλα, εξήγγειλε την εφαρμογή πολιτικής για τη μείωση των ελλειμμάτων στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ με χώρες όπως η Ιαπωνία, αλλά και η Κίνα.

Για το 2016, η Ιαπωνία είχε εμπορικό πλεόνασμα 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομίας, εκφράζοντας την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την “επιμονή” του πλεονασματικού ισοζυγίου υπέρ της Ιαπωνίας.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, ως κυβερνήτης της πολιτείας Ιντιάνα, έχει αναπτύξει δεσμούς με τις ιαπωνικές επιχειρήσεις, ενώ η πολιτεία αυτή, αποτελεί την έδρα εργοστασίων των ιαπωνικών βιομηχανιών Subaru, Honda και Toyota, που διαθέτουν γραμμές παραγωγής οχημάτων στις ΗΠΑ.

Στην αμερικανική οικονομία δραστηριοποιούνται περίπου 260 ιαπωνικές βιομηχανίες προσφέροντας σε Αμερικανούς περίπου 60.000 θέσεις εργασίας.

Σχετικά άρθρα