Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές προελαύνουν μέσα στη συριακή πόλη Νταράα κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία

Οι τζιχαντιστές προελαύνουν μέσα στη συριακή πόλη Νταράα κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Μετά από μια μακροχρόνια “ακινησία” στη μάχη για τον έλεγχο της παραμεθόριας πόλης Νταράα, πρωτεύουσας της επαρχίας Νταράα στη νότια Συρία, η οποία απέχει μόλις 13 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ιορδανία, η τζιχαντιστική οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ και οι σύμμαχοί της από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) σημείωσαν τις τελευταίες ημέρες νίκες επί του συριακού στρατού μέσα στην πόλη και φαίνεται να παίρνουν το πάνω χέρι.

Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις κατέλαβαν το 90% της συνοικία Αλ Μανσίγια ύστερα από πάμπολλες επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα.

Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες οι τζιχαντιστές κατέλαβαν δεκάδες οικοδομικά τετράγωνα στη συνοικία Αλ Μανσίγια συμπεριλαμβανομένου και του γνωστού τζαμιού Οκμπάχ Μπιν Ναφέ.

Οι τζιχαντιστές πλησιάζουν τώρα στα περίχωρα της συνοικίας Σατζνάχ, που ελέγχεται από την κυβέρνηση.

Ο συριακός στρατός προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα γραμμή άμυνας ώστε να μην αναγκαστεί να υποχωρήσει στη βόρεια όχθη του ποταμού Νταράα, που διατρέχει την πόλη, γιατί τότε θα ήταν σαν να διχοτομεί ντε φάκτο την πόλη μεταξύ της κυβέρνησης και των τζιχαντιστών.

Ο συριακός στρατός προσπαθεί να ανακόψει την προέλαση των τρομοκρατών καλώντας σε υποστήριξή του τη ρωσική πολεμική αεροπορία.

Σχετικά άρθρα