Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι μετανάστες στη Γαλλία ψήφισαν για το δημοψήφισμα ντυμένοι… Οθωμανοί

Τούρκοι μετανάστες στη Γαλλία ψήφισαν για το δημοψήφισμα ντυμένοι… Οθωμανοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Δημοψήφισμα, Μετανάστες, Στρασβούργο, Τουρκία, Τουρκικό Προξενείο, Τούρκοι,

Μια ομάδα Τούρκων μεταναστών που ζουν στη Γαλλία πήγαν να ψηφίσουν για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στο τουρκικό Προξενείο στο Στρασβούργο ντυμένοι με οθωμανικές φορεσιές.

Οι Τούρκοι μετανάστες στην Ευρώπη ψήφισαν νωρίτερα στα προξενεία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Birgün, οι αντιπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο τουρκικό Προξενείο διαμαρτυρήθηκαν για τον ερντογανικό… θίασο, που προσήλθε στις κάλπες ντυμένοι Οθωμανοί, αλλά ο επικεφαλής του εκλογικού Τμήματος επέτρεψε να ψηφίσουν όπως ήταν ντυμένοι.

Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμάται ότι ζούνε 2,5 εκ. Τούρκοι που διατηρούν την τουρκική υπηκοότητα και έχουν δικαίωμα ψήφου.

Μόνο στη Γερμανία ζούνε περίπου 3 εκ. Τούρκοι (σε αυτούς προσμετρώνται και οι Κούρδοι της Τουρκίας), από τους οποίους τουρκική υπηκοότητα διατηρεί το 1,4 εκ.

Το καθεστώς Ερντογάν προπαγάνδισε στους Τούρκους μετανάστες με όλους τους τρόπους, όπως τουρκικά σίριαλ, ταινίες και έργα τέχνης, την επιστροφή το οθωμανικό παρελθόν.

Σαφώς και δεν είναι όλοι οι Τούρκοι οπαδοί του νεο-οθωμανισμού, όμως μεταξύ των Τούρκων μεταναστών οι ισλαμιστικές αυτοκρατορικές βλέψεις του Ερντογάν έχουν μεγάλη πέραση, διότι για όλους αυτούς που ζούνε σε πολιτισμένες χώρες της Ε.Ε. και δεν αντιμετωπίζουν τη σκληρή καθημερινότητα της Τουρκίας αυτό που αντιλαμβάνονται είναι μόνο η “εθνική υπερηφάνεια” δίχως να υφίστανται τις συνέπειες του καθεστώτος.

Σχετικά άρθρα