Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι στρατιώτες εισήλθαν στην Ελληνορθόδοξη πόλη Μαρντέ που βομβαρδίζουν οι τζιχαντιστές

Ρώσοι στρατιώτες εισήλθαν στην Ελληνορθόδοξη πόλη Μαρντέ που βομβαρδίζουν οι τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Ομογένεια, Ισλαμιστές, Ρωμιοί της Αντιοχείας, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια), Χαρακάτ Χεζμπολάχ Αλ Νουτζάμπα (HHN),

Τρεις άμαχοι νεκροί και επτά τραυματίες είναι οι απώλειες από τον βομβαρδισμό την Τρίτη της Ελληνορθόδοξης πόλης Μαρντέ (Mhardeh ή Maḥardah), στα βόρεια της επαρχίας Χάμα, από τους τουρκόφιλους ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν την Ελληνορθόδοξη πόλη με “κανόνια της κόλασης”, δηλαδή μεγάλους αυτοσχέδιους όλμους που εκτοξεύουν βόμβες βαρέλια.

Από τα 15 βαρέλια-βόμβες που έπεσαν στο κέντρο της πόλης τρία κτίρια ισοπεδώθηκαν, όπως διαβάζουμε στο Al Masdar News, ενώ χτυπήθηκε και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Την πόλη υπερασπίζονται 800 Ελληνορθόδοξοι πολιτοφύλακες που είναι και κάτοικοί της.

Όπως διαβάζουμε σε συριακά Μέσα, στην πόλη έφτασαν ενισχύσεις που αποτελούνται από Ρώσους στρατονόμους, Ιρακινούς σιίτες παραστρατιωτικούς πολιτοφύλακες και μερικούς Σύρους καταδρομείς, οι οποίοι εγκαθίδρυσαν στην πόλη μια στρατιωτική φρουρά για να ενισχύσει τη ντόπια πολιτοφυλακή.

Το σημείο που έσκασε μια οβίδα στο προαύλιο του ναού του Αγίου Γεωργίου.

Αν και το καθεστώς Άσαντ θεωρεί τους ελληνορθόδοξους Άραβες και η αλήθεια είναι ότι σχεδόν άπαντες είναι αραβόφωνοι, η ιστορία μαρτυρά ότι είναι πληθυσμοί ελληνικής και ρωμαϊκής καταγωγής.

Οι ελληνορθόδοξοι στη Συρία υπολογίζονται σε 700.000.

Κατοικούν στα βόρεια της επαρχίας Χάμα και στη γειτονική παραθαλάσσια Ταρτούς.

Ακόμα μισό εκατομμύριο ελληνορθόδοξοι ζούνε στον βόρειο Λίβανο.

Αυτός ο ελληνικός θύλακας 1.200.000 με 1.500.000 ανθρώπων, ελληνορθόδοξων αραβόφωνων, αποτελεί ελληνικό πληθυσμό.

Είναι οι λεγόμενοι Antiochian Greek Christians – Ρωμιοί της Αντιοχείας.

Επισήμως δεν θεωρούνται ελληνική ομογένεια, αν και είναι.

Σημειώνεται ότι πριν ανασταλεί η λειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Δαμασκό, τον Ιούλιο 2012, για λόγους ασφαλείας, χιλιάδες ελληνορθόδοξοι είχαν καταθέσει αιτήσεις ζητώντας να τους δοθούν ελληνικά διαβατήρια.

Ιρακινός σιίτης παραστρατιωτικός χαιρετά την εικόνα της Παναγίας στη Μαρντέ. Είναι ένας από τους άνδρες που έστειλε ενισχύσεις στην πόλη η κυβέρνηση της Συρίας.

Σχετικά άρθρα