Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ παίρνει μέτρα για τις χώρες που ευθύνονται για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Ο Τραμπ παίρνει μέτρα για τις χώρες που ευθύνονται για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γουίλμπουρ Ρος, Εμπορικό Έλλειμμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Θέσεις Εργασίας, Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ,

Αναλυτική λίστα με τις χώρες που είναι υπεύθυνες για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ θα ζητήσει από την κυβέρνησή του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υπογράφοντας δύο σχετικά διατάγματα.

Η υπογραφή των διαταγμάτων θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα πριν από την πολυαναμενόμενη συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Ουίλμπουρ Ρος, στόχος είναι να υπάρξει, μέσα σε 90 ημέρες, ένας κατάλογος «χώρα προς χώρα, προϊόν προς προϊόν» που θα εντοπίζει τα κρούσματα «εξαπάτησης», αλλά και συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους ή ακόμη κανονισμούς που δεν γίνονται σεβαστοί.

«Αυτό θα χρησιμεύσει ως βάση για τη λήψη αποφάσεων από την κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός υπενθυμίζοντας πως «η πρώτη πηγή ελλείμματος» είναι η Κίνα.

Με μήνυμά του στο Twitter χθες το βράδυ, ο Τραμπ προειδοποίησε πως η συνάντηση θα είναι «πολύ δύσκολη».

«Δεν μπορούμε πλέον να έχουμε τεράστια εμπορικά ελλείμματα και απώλειες θέσεων εργασίας», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, περίπου 12 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία, η Γερμανία, το Μεξικό, η Ινδία, η Γαλλία και η Ελβετία, μπορεί να περιληφθούν στον κατάλογο που θα καταρτιστεί μέσα στους επόμενους μήνες, ακόμη κι αν αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως πως θα ληφθούν μέτρα ως αντίποινα.

Σχετικά άρθρα