Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρίλερ χωρίς τέλος: Γιατί η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ παραμένει στη Μαλαισία

Θρίλερ χωρίς τέλος: Γιατί η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ παραμένει στη Μαλαισία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Δολοφονίες, Κιμ Γιονγκ Ουν, Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία,

Στη Μαλαισία παραμένει η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο μήνα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ , σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Σουμπραμανιάμ Σατασιβάμ.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τη Δευτέρα υπήρξε κάποια συμφωνία σχετικά με την τύχη του πτώματος του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ότι σύντομα θα γίνει μεταφορά του εκτός χώρας.

Μάλιστα ανέφεραν ότι η σορός του μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο σε ένα γραφείο τελετών και ότι αργότερα θα τοποθετηθεί σε πτήση αρχικά για το Πεκίνο και στη συνέχεια για τη Βόρεια Κορέα.

Ο τρόπος με τον οποίο η Μαλαισία θα χειριστεί την υπόθεση θα κρίνει και τις σχέσεις μεταξύ των δύο πρώην φιλικά διακείμενων χωρών σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η έκβαση της υπόθεσης θα κριθεί από το τι θα κάνει η Μαλαισία με το πτώμα και μέχρι πόσο μακριά θα φτάσει, προκειμένου να βρει τους τρεις βορειοκορεάτες που αναζητά για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ.

«Θα υπάρξει συνεννόηση με την ιατροδικαστική υπηρεσία για τις κινήσεις που απαιτούνται σχετικά με την μεταφορά της σορού αλλά σε ό,τι μας αφορά δεν έχει αλλάξει κάτι στο καθεστώς», δήλωσε ο υπουργός ενώ πρόσθεσε πως οι συγγενείς πρώτου βαθμού δεν έχουν παρουσιαστεί για να πουν το τι θέλουν να γίνει με τη σορό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου από δύο γυναίκες που του έριξαν στο πρόσωπο τον τοξικό νευρο-παραλυτικό παράγοντα VX, τη στιγμή που αυτός ήταν στον τερματικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ και ετοιμαζόταν να πάρει την πτήση του για να πάει στο Μακάο.

Σχετικά άρθρα