Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Deutsche Bank: Οι ιταλικές εκλογές συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη

Deutsche Bank: Οι ιταλικές εκλογές συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Bank, Ευρωζώνη, Ιταλία, Ματέο Ρέντσι, Μπέπε Γκρίλο,

Μπορεί οι ιταλικές εκλογές να απέχουν περίπου έναν χρόνο, ωστόσο, σύμφωνα με τη γερμανική επενδυτική τράπεζα Deutsche Bank, συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας υποστηρίζουν πως, αν και οι ιταλικές εκλογές, λόγω και των εκλογών σε Γαλλία και Γερμανία, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, εντούτοις είναι αυτές που απειλούν σε μεγαλύτερο βαθμό την Ευρωζώνη.

Βασικό σενάριο της Deutsche Bank παραμένει ο κατακερματισμός του κόμματος του Ματέο Ρέντσι

Βασικό σενάριο της Deutsche Bank παραμένει ο κατακερματισμός του κόμματος του Ματέο Ρέντσι, που στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται δεύτερο, λόγω των εσωτερικών ερίδων.

Σε περίπτωση που το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί, τότε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, του Μπέπε Γκρίλο, θα είναι ουραγός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Οι προοπτικές για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη επιδεινώνονται, αντί να καλυτερεύουν», υποστήριξε ο Marco Stringa, αναλυτής της Deutsche Bank, μιλώντας στο CNBC.

Ο Stringa επισήμανε, δε, πως αν η οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας παραμείνει ασθενής το 2017, τότε τα ποσοστά του Κινήματος των Πέντε Αστέρων θα ενισχυθούν.

Σχετικά άρθρα