Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκόφιλοι σεΐχηδες θα φτιάξουν “στρατό” για να πολεμήσουν τους Κούρδους στη Συρία

Τουρκόφιλοι σεΐχηδες θα φτιάξουν “στρατό” για να πολεμήσουν τους Κούρδους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Σανλιούρφα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χασάκα,

Οι φύλαρχοι 50 αραβικών φυλών της Συρίας διακήρυξαν από το έδαφος της Τουρκίας ότι θα σχηματίσουν έναν νέο “αντάρτικο” στρατό για να πολεμήσουν τόσο την κυβέρνηση της Δαμασκού όσο και τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Οι τουρκόφιλοι Σύροι Άραβες συγκεντρώθηκαν στην κυρίως κουρδική πόλη Σανλιούρφα (Αντιόχεια η επί Καλλιρρόης ή Έδεσσα), της νότιας Τουρκίας, όπου και συζήτησαν τους τρόπους για να “καταπολεμήσουν την τρομοκρατία”, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU.

Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια της Τουρκίας, από τις πολλές, να δημιουργήσει μισθοφορικούς στρατούς από φιλότουρκους Άραβες της για να πολεμήσουν τους Κούρδους της βόρειας Συρίας.

Το γεγονός ότι οι 50 Άραβες φύλαρχοι δεν τόλμησαν να συγκεντρωθούν σε συριακό έδαφος αλλά σε τουρκικό φανερώνει και τη λαϊκή υποστήριξη του εγχειρήματός τους.

Ο νέος μισθοφορικός στρατός των Τούρκων θα αποτελείται, σύμφωνα με τα όσα είπαν, από άνδρες που προέρχονται από τις επαρχίες της Ράκα και της Χασάκα, δηλαδή βόρεια και βορειοανατολική Συρία, για να πολεμήσουν ενάντια “στην κατοχή του Άσαντ, της Ρωσίας, του Ιράν, της Χεζμπολάχ και του PYD [Κούρδοι]”.

Σαφώς και μιλάμε για ισλαμιστές που θα τελούν υπό την ομπρέλα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ο οποίος αποτελεί πλέον μισθοφορικό στράτευμα ατάκτων ισλαμιστών υπό τουρκικές εντολές.

“Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να υποστηρίξει τις προσπάθειές μας να εξαλείψουμε το PYD και το καθεστώς Άσαντ από τη Χασάκα και τις περιοχές του Ευφράτη”, δήλωσε ο σεΐχης Ραφί Αλ Ράτζο Ουκλά, φύλαρχος από τη Συρία.

Προφανώς δεν τον ενημέρωσε ο Ερντογάν ότι η Διεθνής Κοινότητα, δηλαδή ΗΠΑ και Ρωσία, υποστηρίζουν αυτούς που θέλει να εξαλείψει.

Σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε από το “συνέδριό” τους βλέπουμε να έχουν πίσω τους την τρικολόρε μαύρη, άσπρη, πράσινη σημαία των Σύρων “επαναστατών” και την τουρκική, σε περίπτωση που κάποιος δεν εμπέδωσε ότι είναι δοσίλογοι του Ερντογάν που εκτελούν εντολές για να καταστήσουν τη Συρία τουρκικό – νεο-οθωμανικό προτεκτοράτο.

Ο Ερντογάν δεν παραιτείται ποτέ από τα σχέδιά του. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Σχετικά άρθρα