Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τσουχτερό” πρόστιμο στους Βρετανούς Συντηρητικούς για υπέρογκες προεκλογικές δαπάνες

“Τσουχτερό” πρόστιμο στους Βρετανούς Συντηρητικούς για υπέρογκες προεκλογικές δαπάνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Εκλογές, Ηνωμένο Βασίλειο, Ντέιβιντ Κάμερον,

Πρόστιμο 70.000 λιρών (περί τα 80.106 ευρώ) επέβαλε η εκλογική επιτροπή της Βρετανίας στο Συντηρητικό κόμμα, μετά από έρευνα που διενήργησε για τις εκλογικές δαπάνες του.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το κόμμα των Συντηρητικών δεν ανέφερε σημαντικά ποσά που δαπάνησε για την προεκλογική εκστρατεία του 2015 όπως και για τρεις εμβόλιμες εκλογές του 2014.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί από την Επιτροπή, σύμφωνα με το BBC, το οποίο στο σχετικό του ρεπορτάζ επισημαίνει πως η έρευνα σχετίζεται με τους ισχυρισμούς ότι το κόμμα χρησιμοποίησε εθνικά κονδύλια για τη χρηματοδότηση των τοπικών εκστρατειών.

Ο Πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής Σερ Τζον Χολμς τόνισε:

«Η έρευνά μας αποκάλυψε πολλές αδυναμίες από ένα μεγάλο κόμμα. Αυτή είναι η τρίτη φορά που επιβάλαμε πρόστιμο σε κάποιο μεγάλο πολιτικό κόμμα λόγω λαθών και παραλήψεων που εντοπίστηκαν. Οι κανόνες που θεσπίζονται από το κοινοβούλιο για τα πολιτικά κόμματα και τα οικονομικά τους υπάρχουν για να διασφαλιστεί η διαφάνεια».

«Οι ψηφοφόροι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στις δημοκρατικές αρχές όταν δεν τηρούνται οι κανόνες και αυτός είναι ο λόγος που τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν τη νομοθεσία στα σοβαρά» συνέχισε.

Σχετικά άρθρα