Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Κορέα: Στόχος των πυραύλων μας οι αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία

Βόρεια Κορέα: Στόχος των πυραύλων μας οι αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιαπωνία, Κιμ Γιονγκ Ουν, Νότια Κορέα, Πύραυλοι Scud,

Tο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA αποκάλυψε ότι στόχος της δοκιμαστικής εκτόξευσης τεσσάρων πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα τη Δευτέρα, ήταν οι αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία.

«Αν οι ΗΠΑ ή η Νότια Κορέα πυροδοτήσουν έστω και ένα βλήμα στο έδαφος της Βόρειας Κορέας, θα διαλύσουμε την πηγή της εισβολής και της πρόκλησης με έναν πυρηνικό πύραυλο», ανέφερε το τηλεγράφημα της Πιονγιάνγκ.

Οι τέσσερις πύραυλοι «είχαν στόχο τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία» σύμφωνα με το KCNA.

Τρεις από αυτούς αφού διένυσαν μια απόσταση 600 μιλίων πάνω από το έδαφος της Βόρειας Κορέας έπεσαν στη θάλασσα, μέσα στην οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας.

Αν και η Πιονγιάνγκ δεν αποκάλυψε τι είδους πυραύλους πυροδότησε, αναλυτές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για πυραύλους Scud με μεγάλο βεληνεκές ώστε να μπορούν να διανύσουν μια απόσταση μεγαλύτερη των 600 μιλίων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, η ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στο έδαφος της Νότιας Κορέας, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έναν ή δύο μήνες, ενώ το σύστημα θα είναι επιχειρησιακό τον Απρίλιο.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι τα πρώτα στοιχεία του συστήματος Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) έχουν φτάσει στη Νότια Κορέα.

 

Σχετικά άρθρα