Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα τιμήσει την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης στον Λευκό Οίκο

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα τιμήσει την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης στον Λευκό Οίκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Επανάσταση του 1821, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ,

Μια συμβολική ημερομηνία επέλεξε ο Αμερικανός Πρόεδρος για την πρώτη του επίσημη επαφή με την ελληνοαμερικανική κοινότητα και για να αποστείλει τα πρώτα μηνύματα του για τα ελληνικά εθνικά θέματα και το χρέος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δώσει το «παρών» στην τελετή για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, στις 24 Μαρτίου -την παραμονή- δηλαδή στον Λευκό Οίκο.

Στην εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον, τον πρόεδρο Τραμπ θα συνοδεύουν άνθρωποι του επιτελείου του, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνοαμερικανός προσωπάρχης Ρέινς Πρίμπους.

Την ελληνοαμερικανική κοινότητα θα εκπροσωπήσουν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και επιφανή στελέχη της ομογένειας, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν και στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτή είναι η δεύτερη κίνηση επίσημων επαφών σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας ύστερα από την επίσημη πρόσκληση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να επισκεφθεί τις ΗΠΑ και να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον νέο Αμερικανό ομόλογο του, Ρεξ Τίλερσον.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ αρχικά είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί την απέναντι όχθη του Ατλαντικού στις 22 Μαρτίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην επίσημη διάσκεψη για τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά, κατόπιν και της επίσημης πρόσκλησης, αναμένεται η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

Σχετικά άρθρα