Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρίχνει λάδι στη φωτιά η Άγκυρα: Στη Γερμανία ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ παρά την απαγόρευση

Ρίχνει λάδι στη φωτιά η Άγκυρα: Στη Γερμανία ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ παρά την απαγόρευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Γερμανία, Δημοψήφισμα, Κολωνία, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Λεβερκούζεν θα βρεθεί την Κυριακή ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί για να μιλήσει υπέρ της υπερψήφισης των συνταγματικών αλλαγών στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, παρά την απαγόρευση συγκέντρωσης στην οποία θα μιλούσε από τον δήμο Κολωνίας.

«Φαίνεται πως ακυρώνουν τις εκδηλώσεις μας, τις συγκεντρώσεις μας εκεί. Την Κυριακή, θα πάω παρόλα αυτά στη Γερμανία», δήλωσε ο κ. Ζεϊμπεκτσί, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας δεν έδωσε διευκρινίσεις για το κυριακάτικο πρόγραμμά του, αλλά απηύθυνε μήνυμα προς τις γερμανικές αρχές:

«Αν δεν δώσουν άδεια, θα πάω από καφενείο σε καφενείο, από σπίτι σε σπίτι», είπε.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο υπουργός αναμένεται να συμμετάσχει το απόγευμα της Κυριακής σε μια συνάντηση στο Λεβερκούζεν, η οποία επισήμως είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μουσικού Οζάι Γκιονλιούμ.

Σύμφωνα ωστόσο με την ιστοσελίδα της επαρχιακής εφημερίδας Express, ο Ζεϊμπεκτσί αναμένεται στη συνέχεια να συμμετάσχει σε μια συγκέντρωση στο Φρέχεν, κοντά στην Κολωνία.

Γκαγκενάου: Κανένα ύποπτο αντικείμενο

Η γερμανική αστυνομία δεν βρήκε κανένα ύποπτο αντικείμενο στο δημαρχείο του Γκάγκεναου, το οποίο δέχθηκε απειλή για τοποθέτηση βόμβας μετά την απαγόρευση συνάντησης που είχε σκοπό να προωθήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα για την μετατροπή της Τουρκίας από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία.

«Γύρω στις 07:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) λάβαμε απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας και ο καλών ανέφερε ότι κίνητρο ήταν η ακύρωση, την Πέμπτη της εκδήλωσης με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ», δήλωσε ο Ντίτερ Σπάναγκελ, αξιωματούχος του δημαρχείου της πόλης αυτής που βρίσκεται στη δυτική Γερμανία.

Το κτίριο εκκενώθηκε και η αστυνομία το ερεύνησε για περισσότερες από τρεις ώρες προτού ανακοινώσει ότι επρόκειτο για φάρσα: «Έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους, δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο».

Ο υπουργός Μπεκίρ Μποζντάγ ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι δεν θα μεταβεί στη Γερμανία, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μαας.

Σχετικά άρθρα