Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκόφιλοι κατσαπλιάδες από τη Χασάκα θέλουν να πολεμήσουν τους Κούρδους

Τουρκόφιλοι κατσαπλιάδες από τη Χασάκα θέλουν να πολεμήσουν τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τατζαμού Ίμπνα Αλ Χασάκα, Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Τουρκόφιλοι Άραβες κατσαπλιάδες με καταγωγή από τη βορειοανατολική Συρία, από την επαρχία της Χασάκα, σχημάτισαν μια ένοπλη οργάνωση που δεν έχει στόχο να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αλλά τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι ένοπλες ομάδες που συγκρότησαν την αντι-κουρδική ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση είναι οι Ατζνάντ Αλ Χασάκα, Λίγουα Αλ Φουρατεΐν και Αχράρ Αλ Σαντάντι.

Οι ένοπλοι που απαρτίζουν αυτές τις οργανώσεις είναι μέλη τοπικών αραβικών φυλών από την επαρχία της Χασάκα, που από παλιά εναντιώνονταν σε μια κουρδική αυτονομία στη βόρεια Συρία και τώρα βρήκαν “προστασία” υπό τις φτερούγες της Τουρκίας.

Η οργάνωση ονομάζεται “Τατζαμού Ίμπνα Αλ Χασάκα” (Συνάθροιση των Γιων της Χασάκα) και θα συμπολεμά με τους μισθοφόρους των Τούρκων στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, είναι μια συμμαχία κουρδικών, αραβικών και ασσυριακών δημοκρατικών δυνάμεων. Αποτελούν τη μοναδική κοσμική (μη-θεοκρατική) αντάρτικη δύναμη στη Συρία.

Οι Κούρδοι των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) αποτελούν τον κορμό των SDF αλλά τους τελευταίους μήνες έχουν καταταγεί στις γραμμές τους χιλιάδες νέοι Άραβες και Ασσύριοι εθελοντές με αποτέλεσμα οι Κούρδοι να μην αποτελούν πλέον τη συντριπτική πλειονότητα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων αν και παραμένουν το πιο εμπειροπόλεμο κομμάτι τους.

Σχετικά άρθρα