Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληροπυρηνικός ισλαμιστής τρομοκράτης ο νέος ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα

Σκληροπυρηνικός ισλαμιστής τρομοκράτης ο νέος ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Γιαχία Σινουάρ, Ισλαμιστές, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαλίντ Μεσάαλ, Χαμάς,

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, εξέλεξε ως πολιτικό ηγέτη της στη Λωρίδα της Γάζας τον Γιάχια Σινγουάρ, σκληροπυρηνικό ηγέτη του ένοπλου τμήματός της, τη Δευτέρα.

Ο κ. Σινγουάρ θα διαδεχθεί τον Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος θεωρείται ως ο πιθανότερος διάδοχος του εξόριστου ηγέτη της οργάνωσης Χαλέντ Μεσάαλ.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Σινγουάρ προστέθηκε στη λίστα των ΗΠΑ με πρόσωπα συνδεόμενα με την τρομοκρατία, μαζί με ακόμη δύο μέλη του ένοπλου τμήματος της Χαμάς, το οποίο ονομάζεται Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κασάμ.

Ο νέος ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα είχε συλληφθεί το 1988 από το Ισραήλ για τρομοκρατική δραστηριότητα και είχε καταδικαστεί σε τέσσερις φορές ισόβια.

Απελευθερώθηκε τον Οκτώβριο του 2011, στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.

Ο Κόμπι Μάικλ, αναλυτής του ισραηλινού υπουργείο Στρατηγικών Υποθέσεων, χαρακτήρισε τον νέο ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα ως «εκφραστή της πιο ριζοσπαστικής και ακραίας γραμμής μέσα στην οργάνωση».

Σχετικά άρθρα