Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Θάτσι θέλει να συστήσει στρατό του Κοσσυφοπεδίου – Η Σερβία προειδοποιεί για “αστάθεια”

Ο Θάτσι θέλει να συστήσει στρατό του Κοσσυφοπεδίου – Η Σερβία προειδοποιεί για “αστάθεια”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανοί, Βαλκάνια, Ίβιτσα Ντάτσιτς, Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο, Σερβία, Χασίμ Θάτσι,

Οι Κοσοβάροι Αλβανοί θέλουν να συστήσουν στρατό του Κοσσυφοπεδίου ώστε να μπορούν να αμυνθούν σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση από τη Σερβία, όπως φοβούνται.

Ο Αλβανός εθνικιστής πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι (πρώην πολιτικός ηγέτης του αντάρτικου στρατού UCK), δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ότι η Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να αποφασίσει τη θέσπιση «Στρατού του Κοσσυφοπεδίου».

Ο Θάτσι σε συνέντευξή του στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Κοσσυφοπεδίου «RTK1» ζήτησε την άμεση συνέλευση του Κοινοβουλίου του Κοσσσυφοπεδίου για τη θέσπιση «Ενόπλων Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου», όπως δημοσιεύει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Από το Κοσσυφοπέδιο, η αλβανική Gazeta Express, αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, αντέδρασε σε αυτήν τη δήλωση, αναφέροντας ότι η δημιουργία στρατού στο Κοσσυφοπέδιο θα φέρει αστάθεια στην περιοχή.

Η εφημερίδα του Κοσόβου αναφέρει: «Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε στη σερβική ραδιοτηλεόραση ότι η Σερβία θα αγωνισθεί με όλα τα πολιτικά μέσα κατά της απόφασης για τη δημιουργία στρατού του Κοσσυφοπεδίου, γιατί αυτό «είναι μια απόφαση κατά της σταθερότητας στην περιοχή», αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Στη φωτογραφία, Αλβανοί άτακτοι του UCK τη δεκαετία του 1990. UCK είναι τα αρχικά του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου/Κοσσυφοπεδίου.

Σχετικά άρθρα