Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός υπουργός: Η Ρωσία επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει τη Δύση με κυβερνοεπιθέσεις

Βρετανός υπουργός: Η Ρωσία επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει τη Δύση με κυβερνοεπιθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάικλ Φάλον, Ρωσία,

Η Ρωσία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη Δύση διεξάγοντας πληθώρα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, προειδοποίησε  ο υπουργός ‘Αμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο δηλώσεις του Φάλον, η Μόσχα έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών, να επεκτείνει την επιρροή της και να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ.

“Ο Πούτιν θέλει να γίνει στρατηγικός ανταγωνιστής» της Δύσης”

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος επιδιώκει να γίνει ένας «στρατηγικός ανταγωνιστής» της Δύσης. Από την πλευρά της η Μόσχα χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς αβάσιμους.

Ο Φάλον τόνισε επίσης ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της «ψεύτικης πραγματικότητας» που διαδίδει το Κρεμλίνο και ότι τα κράτη μέλη πρέπει να ενισχύσουν την άμυνα στον κυβερνοχώρο τους.

«Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να θωρακιστεί αποτελεσματικά στη σφαίρα του κυβερνοχώρου όπως κάνει στον αέρα, τη στεριά και τη θάλασσα, ούτως ώστε οι αντίπαλοι να γνωρίζουν ότι θα υπάρχει σοβαρό τίμημα εάν κάνουν χρήση κυβερνο-όπλων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Βρετανός υπουργός ‘Αμυνας επεσήμανε ότι υπάρχει ένα «επίμονο μοτίβο συμπεριφοράς» από την πλευρά της Μόσχας, επισημαίνοντας ότι έχει παρατηρηθεί πως πολλές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο συνδέονται με τη Ρωσία. Πιθανές ρωσικές επιθέσεις περιλαμβάνουν τη διακοπή λειτουργίας του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TV5Monde τον Απρίλιο του 2015, καθώς και την επίθεση στη Βουλγαρία τον Οκτώβριο του 2016, την οποία ο πρόεδρος της χώρας αυτής είχε περιγράψει ως την «πιο σοβαρή και έντονη» που έχει διεξαχθεί στην νοτιο-ανατολική Ευρώπη.

Ο Φάλον αναφέρθηκε επίσης και στην πιθανή ρωσική κυβερνο-επίθεση στα δύο κύρια πολιτικά κόμματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, η Ρωσία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή της σε κυβερνο-επιθέσεις.

Σχετικά άρθρα