Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Σύρος που είχε βγάλει “selfie” με τη Μέρκελ

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Σύρος που είχε βγάλει “selfie” με τη Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Selfie, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Δικαιοσύνη, Πρόσφυγες, Συρία,

Στη γερμανική Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Σύρος πρόσφυγας Άνας Μονταμάνι, ο οποίος είχε βγάλει μια «selfie» με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Η φωτογραφία του έκανε μεν το πρόσωπό του γνωστό σε όλο τον κόσμο, ωστόσο δημοσιεύτηκε συχνά μαζί με φωτογραφίες καταζητούμενων τρομοκρατών στο Facebook.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος και σύμφωνα με τη Deutsche Welle, μέσω των δημοσιεύσεων δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι και ο ίδιος είναι τρομοκράτης, χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο.

Η φωτογραφία συνδέθηκε επίσης με την αποτρόπαια επίθεση επτά ατόμων εναντίον ενός αστέγου, τον οποίο φέρονται να επιχείρησαν να κάψουν ζωντανό ενώ κοιμόταν, την Παραμονή των Χριστουγέννων σε στάση μετρό του Βερολίνου.

Τα άτομα έχουν προφυλακιστεί, ωστόσο σχετικό φωτομοντάζ που δημοσιεύθηκε και περιείχε και τη «selfie» έφερε τον τίτλο: «Έβαλαν φωτιά σε άστεγο. Το 2015 η Μέρκελ είχε βγει σέλφι με έναν από τους δράστες!».

«Όταν βγαίνω έξω φοράω πλέον κασκόλ (για να μη με αναγνωρίσουν). Γιατί; Δεν έχω κάνει τίποτα», είπε ο ίδιος ο Άνας Μονταμάνι μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση.

Ο δικηγόρος του στο Βύρτσμπουργκ Σαν Ιό Γιούν αιτήθηκε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook από την πλευρά του απομάκρυνε τις αρχικές, πρωτότυπες αναρτήσεις, όχι όμως και τις αναδημοσιεύσεις, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Όπως εξήγησε, «δεν αρκεί να σβήσει το Facebook απλώς ορισμένες φωτογραφίες που βρήκαμε, αντιθέτως θέλουμε να βρει και να σβήσει όλες τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο δίκτυο και να φροντίσει ώστε να μην μπορούν να ξανανέβουν».

Πηγή:dw.com

Σχετικά άρθρα