Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με το όπλο που χρησιμοποίησε στην Ιταλία ο Αμρί σκότωσε τον Πολωνό φορτηγατζή

Με το όπλο που χρησιμοποίησε στην Ιταλία ο Αμρί σκότωσε τον Πολωνό φορτηγατζή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ανίς Αμρί, Βερολίνο, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ιταλία, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Το όπλο που χρησιμοποίησε στην Ιταλία ο μακελάρης του Βερολίνου Ανίς Αμρί, είναι αυτό με το οποίο σκότωσε τον Πολωνό οδηγό του φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική αστυνομία.

Η ιταλική αστυνομία κατέληξε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα αφού συνέκρινε τους κάλυκες των σφαιρών που βρέθηκαν στο Βερολίνο και στο Σέστο Σαν Τζοβάνι, στο βόρειο Μιλάνο, όπου ο Αμρί τραυμάτισε έναν αστυνομικό στις 23 Δεκεμβρίου στη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των ιταλικών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο 24χρονος Τυνήσιος, που διέσχισε την Ευρώπη έχοντας στην κατοχή του το όπλο αυτό μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, τραυμάτισε στον ώμο τον Ιταλό αστυνομικό.

Η βαλλιστική σύγκριση επέτρεψε στην ιταλική αστυνομία να καταλήξει με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να τραυματίσει τον Ιταλό αστυνομικό ήταν το ίδιο με αυτό που σκότωσε τον Πολωνό οδηγό λίγες ημέρες νωρίτερα.

Πλέον οι Ιταλοί ειδικοί που είναι σε επαφή με Γερμανούς ερευνητές ερευνούν αν το ίδιο όπλο χρησιμοποιήθηκε και για τη διάπραξη άλλων εγκλημάτων.

Σχετικά άρθρα