Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μπόκο Χαράμ θα πουλήσει τις μαθήτριες ως σκλάβες προς 12 δολάρια τη μία

Η Μπόκο Χαράμ θα πουλήσει τις μαθήτριες ως σκλάβες προς 12 δολάρια τη μία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπουμπακάρ Σεκάου, Αφρική, Μπόκο Χαράμ, Νιγηρία,

Οι 223 μαθήτριες από την Νιγηρία που απήχθησαν από την ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, πρόκειται να πουληθούν ως ερωτικές σκλάβες, αφού πρώτα τις βιάσουν, για 12 δολάρια τη καθεμία.

Τα κορίτσια είναι ηλικίας από 16 έως 18 ετών και οι φήμες λένε πως ο αρχιαπαγωγέας Αμπουμπακάρ Σεκάου, έχει ήδη “παντρέψει” κάποιες άτυχες μαθήτριες με μαχητές του και άλλες τις έχει στείλει για πούλημα σε γειτονικές χώρες όπως το Τσαντ και το Καμερούν.

Ποιος είναι ο Αμπουμπακάρ Σεκάου

Ο 40χρονος, Αμπουμπακάρ Σεκάου, είναι ο αρχηγός της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Είναι σκοταδιστής ιμάμης, αρχιτρομοκράτης και δουλέμπορος. Αντάρτες που αποσκίρτησαν τον περιγράφουν ως έναν “παρανοϊκό σαδιστή που σκοτώνει με ευκολία και χαρά”.

Κανείς δεν ξέρει τίποτα για την προσωπική του ζωή. Μερικοί λένε ότι κατάγεται από ένα χωριό που λέγεται Σεκάου, όπως το επίθετό του, που βρίσκεται στο κρατίδιο Γιόμπε της βόρειας Νιγηρίας. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα γεννήθηκε στην άλλη πλευρά των συνόρων, στον Νίγηρα.

Έλαβε την πρώτη του εκπαίδευση από ένα μουσουλμάνο ιερωμένο, πήγε στο Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Μπόρνο, για να εμβαθύνει τη μελέτη του Κορανίου στη Σχολή Νομικών και Ισλαμικών Σπουδών.

Επίσης, είναι ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στην Αφρική, επικηρυγμένος για 7 εκατ. δολάρια.

A poster advertising for the search of Boko Haram leader Abubakar Shekau is pasted on a wall in Baga

Σχετικά άρθρα