Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη η συμμετοχή στο δημοψήφισμα στην ανατολική Ουκρανία

Μεγάλη η συμμετοχή στο δημοψήφισμα στην ανατολική Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Ντονέτσκ, Ουκρανία,

Παρά την προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη, που προσπαθούν να απαξιώσουν το δημοψήφισμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ανατολική Ουκρανία και διοργανώνεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, η συμμετοχή των ψηφοφόρων είναι συντριπτική, πράγμα που μεγαλώνει την αγωνία Κιέβου και Δύσης, που φοβούνται ότι ακολουθούν αποσχίσεις σαν της Κριμαίας.

«Η συμμετοχή των ψηφοφόρων δεν είναι απλά μεγάλη, αλλά συντριπτική», δήλωσε ο Ρομάν Λιάγκιν, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με πολίτες να σχηματίζουν ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα στο Ντονέτσκ για να ψηφίσουν, ενώ στο γειτονικό Λουγκάντσκ οι αυτονομιστές ανέφεραν ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων ανέρχεται περίπου στο 22%.

Στα σημερινά δημοψηφίσματα που οργανώνονται από τους αυτονομιστές στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάντσκ έχουν δικαίωμα συμμετοχής περίπου επτά εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες.

Αν και έχουν χαρακτηριστεί παράνομα από τη νεοφιλελεύθερη ηγεσία της Ευρώπης και τις ΗΠΑ, που θέλουν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε προτεκτοράτο τους, και παρά την έκκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την αναβολή τους, οι αυτονομιστές αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά στη διεξαγωγή τους.

Το ερώτημα που αναγράφεται στα ψηφοδέλτια είναι: «Εγκρίνετε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ;» και «Εγκρίνετε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάντσκ;».

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής οι ρωσόφωνοι έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες νεκρούς, θύματα των ναζιστικών συμμοριών που καθοδηγούνται από τη μεταβατική κυβέρνηση του Κιέβου.

Σχετικά άρθρα