Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Δαμασκός ζήτησε από τους Κούρδους να παραδώσουν τη συνοικία που ελέγχουν στο Χαλέπι

Η Δαμασκός ζήτησε από τους Κούρδους να παραδώσουν τη συνοικία που ελέγχουν στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που ελέγχουν την κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού, έλαβαν τελεσίγραφο από την κυβέρνηση της Συρίας να παραδώσουν τη γειτονιά στον έλεγχο του συριακού στρατού μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή σε μια εβδομάδα.

Την είδηση μεταδίδει το κουρδικό δίκτυο RUDAW και επικαλείται ως πηγή του στρατιωτικό αναλυτή που βρίσκεται κοντά στον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο Αλί Μακσούντ μιλώντας στο RUDAW είπε ότι μετά τη νίκη στο ανατολικό Χαλέπι η κυβέρνηση θα αναλάβει τον έλεγχο σε όλη την πόλη και για αυτό θα ζητηθεί από τος Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) να παραδώσουν τις θέσεις τους μέσα στην πόλη στον συριακό στρατό.

Η Δαμασκός ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της όλες τις συνοικίες που ήλεγχαν οι τζιχαντιστές στο Χαλέπι.

Άμαχοι φιλοϊσλαμιστές, συγγενείς των τρομοκρατών και οι ίδιοι οι τρομοκράτες αποχώρησαν άπαντες από τις ανατολικές συνοικίες της πόλης.

Οι συνοικίες στο ανατολικό Χαλέπι τελούσαν υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ, στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού, είναι η μόνη γειτονιά της πόλης που δεν ελέγχει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση.

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες την οχύρωσαν και την υπερασπίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις επιθέσεις των ισλαμιστών, όταν το Χαλέπι είχε διαιρεθεί σε ζώνες υπό κυβερνητικό και ισλαμιστικό έλεγχο.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι Κούρδοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάρρευση των τζιχαντιστών στο Χαλέπι και κατέλαβαν και άλλες περιοχές της πόλης στα βορειοανατολικά.

Σύμφωνα με τον Σύρο αναλυτή, η κυβέρνηση της Συρίας έχει ξεκινήσει συναντήσεις με τους Κούρδους ηγέτες και τους έθεσε διορία μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου να παραδώσουν τη συνοικία.

Οι σχέσεις των Κούρδων με τη συριακή κυβέρνηση είναι σύνθετες. Έχουν συγκρουστεί αρκετές φορές ένοπλα, αλλά κυρίως βρίσκονται στην ίδια πλευρά όταν έχουν απέναντί τους να αντιμετωπίσουν τζιχαντιστές.

Στον χάρτη του Χαλεπιού που δημοσιεύουμε, η περιοχή υπό κουρδικό έλεγχο είναι η βαμμένη με κίτρινο χρώμα.

Με κόκκινο είναι η κυβέρνηση και με πράσινο τα εδάφη που ελέγχουν από κοινού η Αλ Κάιντα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) στην ύπαιθρο δυτικά του Χαλεπιού.

Σχετικά άρθρα