Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύντομα θα ανοίξει ξανά για επιβατικές πτήσεις το αεροδρόμιο στο Χαλέπι (φωτο)

Σύντομα θα ανοίξει ξανά για επιβατικές πτήσεις το αεροδρόμιο στο Χαλέπι (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο, Αεροδρόμιο Χαλεπιού, Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Η κυβέρνηση της Συρίας αποφάσισε να ανοίξει το συντομότερο δυνατό το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού για επιβατικές πτήσεις μετά από τέσσερα χρόνια που ήταν κλειστό εξαιτίας του πολέμου.

Το αεροδρόμιο του Χαλεπιού είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη σπαρασσόμενη από τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο) χώρα.

Ωστόσο, επειδή ακόμα και να ανοίξει η Συρία το αεροδρόμιο στο Χαλέπι δεν νομίζουμε να υπάρχει επιβατική αεροπορική εταιρεία που να τολμήσει να πραγματοποιήσει δρομολόγιο άμεσα, το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο διεθνής αερολιμένας του Χαλεπιού έκλεισε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2013 όταν οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν να το καταλάβουν από τη βόρεια πλευρά του.

Ξανάνοιξε στις 22 Ιανουαρίιου του 2014 για να δεχτεί μια πτήση με δημοσιογράφους. Από τότε δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα για λόγους ασφαλείας.

Το κτίριο αφίξεων και αναχωρήσεων του αεροδρομίου είναι σχετικά καινούργιο, κατασκευάστηκε το 1999, και είναι σε μοντέρνα αραβική αρχιτεκτονική γραμμή.

Το αεροδρόμιο δεν έπεσε ποτέ στα χέρια των τζιχαντιστών. Παρέμεινε υπό κυβερνητικό έλεγχο. Στις φωτογραφίες βλέπετε την καλή κατάσταση στην οποία κρατήθηκε.

Σχετικά άρθρα