Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

4 χρόνια φυλακή σε γυναίκα δήμαρχο στην Τουρκία επειδή διαδήλωσε

4 χρόνια φυλακή σε γυναίκα δήμαρχο στην Τουρκία επειδή διαδήλωσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Ρεζάν Ζουγουρλί, Τουρκία,

Σε 4 χρόνια φυλάκιση τιμωρήθηκε η κουρδικής καταγωγής Ρεζάν Ζουγουρλί, δήμαρχος της πόλης Λίτζε, επειδή μετείχε σε διαδηλώσεις το 2010.

Στη μήνυση που υπέβαλε η εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ στην πλέον νέα δήμαρχο αναφερόταν πως “χωρίς να είναι μέλος της παράνομης οργάνωσης, τέλεσε αδίκημα της οργάνωσης”. Η υπόθεση πάει στο εφετείο.

Όπως διαβάζουμε στα tourkikanea.gr, η εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ το 2012 είχε αρχίσει έρευνα για την 25 ετών Ρεζάν Ζουγουρλί που ήταν η πιο νέα δήμαρχος της Τουρκίας επειδή μετείχε σε τρεις διαφορετικές διαδηλώσεις το 2010 και το 2011. Στις 15 Μαΐου 2012 συνελήφθη, κρατήθηκε 13 μήνες και της υποβλήθηκε μήνυση με την οποία αντιμετώπιζε ποινή 35 ετών.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης η Ζουγουρλί τιμωρήθηκε με 5 έτη φυλάκισης κατηγορούμενη πως “χωρίς να είναι μέλος της παράνομης οργάνωσης, τέλεσε αδίκημα της οργάνωσης”.

Ο δικηγόρος της μετέφερε την υπόθεση στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας πως δεν έγινε επαρκής έρευνα και ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να αποδείκνυε πως υπήρχε εντολή από την οργάνωση για την διενέργεια διαδηλώσεων.

Το 9ο Τμήμα του Αρείου Πάγου δικαίωσε την προσφυγή και έστειλε την υπόθεση πίσω στο τοπικό δικαστήριο με το αιτιολογικό πως δεν έγινε επαρκής έρευνα. Άρχισε ξανά η εκδίκαση της υπόθεσης και το 2ο Κακουργιοδικείο του Ντιγιαρμπακίρ την καταδίκασε με την ίδια λογική σε 5 χρόνια φυλάκιση, μειώνοντας αργότερα την ποινή σε 4 έτη και 2 μήνες.

Σχετικά άρθρα