Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Δήμαρχος Ρώμης προειδοποιεί: Κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος φτωχών Ιταλών με μετανάστες

Η Δήμαρχος Ρώμης προειδοποιεί: Κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος φτωχών Ιταλών με μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιρτζίνια Ράτζι, Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Ρώμη,

Ένα βήμα πριν την κοινωνική έκρηξη βρίσκεται η Ρώμη εξαιτίας του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Η Δήμαρχος της Ρώμης προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές μεταξύ των φτωχών Ρωμαίων και του αυξανόμενου αριθμού μεταναστών.

Η Βιρτζίνια Ράτζι έκανε έκκληση στην ανθρωπιά, μιλώντας για την ανάγκη να καλωσορίζονται οι πρόσφυγες με “ζεστασιά, στέγη και διαμονή”.

Η Δήμαρχος έκανε αυτές τις δηλώσεις λίγες ημέρες μετά από ένα έντονο περιστατικό. Θα δινόταν σε μια οικογένεια Μαροκινών ένα δημοτικό διαμέρισμα για να μείνουν, αλλά ξεσηκώθηκαν οι γείτονες φωνάζοντας “δεν θέλουμε αυτούς τους…”, αντίδραση που απέτρεψε την εγκατάστασή τους.

“Αυτές οι συμπεριφορές, δυστυχώς, προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας ως δημάρχους και ως λαό”, είπε η Ράτζι.

“Για αυτό πρέπει να αναλάβουμε δράση, περισσότερο στα προάστια, που είναι οι πλέον εγκαταλελειμμένες περιοχές της πόλης, όπου υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των φτωχών”.

Χαρακτήρισε εξαιρετικά εύθραυστη την κατάσταση στα προάστια της Ρώμης μεταξύ των φτωχοποιημένων Ιταλών και των μεταναστών.

Η Βιρτζίνια Ράτζι κατηγόρησε τις πλούσιες χώρες της Δύσης που ευθύνονται για τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ιταλία δέχεται μεγάλα κύματα μεταναστών από την Αφρική. Σε συνδυασμό με την εξάπλωση του Ισλάμ στη χώρα, η δυσαρέσκεια των Ιταλών συνεχώς μεγαλώνει.

Σχετικά άρθρα