Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακοίνωσαν επίθεση στην πρωτεύουσα του ISIS αλλά δεν μας είπαν ποιος θα πολεμήσει!

Ανακοίνωσαν επίθεση στην πρωτεύουσα του ISIS αλλά δεν μας είπαν ποιος θα πολεμήσει!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άστον Κάρτερ, Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάικλ Φάλον, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Μοσούλη, Νινευή, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η επιχείρηση για την εκδίωξη των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από την Ράκα της Συρίας, «πρωτεύουσα» του ισλαμικού χαλιφάτου που έχουν «ιδρύσει» οι τζιχαντιστές θα αρχίσει «εντός των επόμενων εβδομάδων», δεσμεύτηκαν οι υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, Άστον Κάρτερ και Μάικλ Φάλον αντίστοιχα.

Ο κ. Κάρτερ βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Αυτό είναι το σχέδιό μας εδώ και καιρό και είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε δύο επιθέσεις ταυτόχρονα, στη Μοσούλη και τη Ράκα», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας είπε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι αναμένει η επιχείρηση στη Ράκα να αρχίσει «τις προσεχείς εβδομάδες».

Η Μοσούλη στο Ιράκ και η Ράκα στη Συρία είναι οι δύο μεγάλοι στόχοι του Διεθνούς Συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι ιρακινές δυνάμεις και οι Πεσμεργκά, ένοπλες δυνάμεις του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν, με τη στήριξη του Συνασπισμού, άρχισαν στις 17 Οκτωβρίου μια μεγάλη επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος από τον Ιούνιο του 2014.

Ο Διεθνής Συνασπισμός απέφευγε μέχρι σήμερα να κάνει οποιαδήποτε νύξη όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των επιχειρήσεων για τη Ράκα.

«Είδατε ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην περικύκλωση της Μοσούλης στο Ιράκ. Ελπίζουμε ότι μια παρόμοια επιχείρηση θα ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων για τη Ράκα», είπε ο κ. Φάλον προσερχόμενος στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Επίσης, ουδείς μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει ποιο πεζικό θα κινήσει για να απελευθερώσει τη Ράκα. Θα είναι οι Κούρδοι της Συρίας, θα είναι ο Ερντογάν, θα είναι Αρειανοί; Ποιος ξέρει…

Σχετικά άρθρα