Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες Γιαζίντι σκλάβοι κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη

Χιλιάδες Γιαζίντι σκλάβοι κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Δουλεία, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Νινευή, Σκλάβοι, Τζιχαντιστές,

Η Διεύθυνση Υποθέσεων Απαχθέντων Γιαζίντι, στην επαρχία Ντουχόκ του ιρακινού Κουρδιστάν, ανακοίνωσε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός Κούρδων Γιαζίντι σκλάβων που κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πόλη Μοσούλη του βορειοδυτικού Ιράκ.

Αυτοί οι όμηροι, που το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί ως σκλάβους, τις γυναίκες και τα κορίτσια ως ερωτικές σκλάβες των τζιχαντιστών, υπάρχει η πιθανότητα να μεταφερθούν από την πόλη όταν αρχίσει η επιχείριση απελευθέρωσής και να μεταφερθούν αλλού.

Ο Χουσεΐν Κουρού, επικεφαλής της Διεύθυνσης, η οποία έχει έργο της τον εντοπισμό και την απελευθέρωση σκλαβωμένων Γιαζίντι, είπε μιλώντας στο BasNews τη Δευτέρα ότι καθώς η πολιορκία για την απελευθέρωση της Μοσούλης πλησιάζει, αυξάνονται οι πιθανότητες Γιαζίντι αιχμάλωτοι να μεταφερθούν σε άγνωστες τοποθεσίες από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος ανέφερε στο BasNews ότι ο αριθμός των Γιαζίντι που κρατούνται στη Μοσούλη είναι μεγάλος, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, και ζήτησε από τις κουρδικές Αρχές να μην κάνουν εκπτώσεις στις προσπάθειες απευθέρωσής τους από τους εξτρεμιστές.

Ο ίδιος επεσήμανε και την πιθανότητα οι τζιχαντιστές να χρησιμοποιήσουν τους Γιαζίντι ως ανθρώπινες ασπίδες σε πιθανή τους υποχώρηση από τη Μοσούλη, όπως έπραξαν στη Φαλούτζα.

“Κάνουμε έκκληση για μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την απελευθέρωση των Γιαζίντι από τα δεσμά των εξτρεμιστών”, είπε χαρακτηριστικά.

Συνολικά 3.700 Κούρδοι Γιαζίντι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, κρατούνται ακόμα από το Ισλαμικό Κράτος ενώ 2.700 έχουν μέχρι στιγμής απελευθερωθεί.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εισέβαλαν στην περιοχή Σιντζάρ, στη γη των Γιαζίντι στο βορειοδυτικό Ιράκ, στις 3 Αυγούστου 2014.

Διέπραξαν τρομερές σφαγές και συνέλαβαν χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια που πούλησαν στα σκλαβοπάζαρα ως ερωτικές σκλάβες.

Οι Γιαζίντι είναι Κούρδοι η θρησκεία τους είναι παρακλάδι της αρχαίας ζωροαστρικής θρησκείας των ιρανικών φύλων. Από τους τζιχαντιστές και τους φανατικούς ισλαμιστές θεωρούνται “σατανιστές” και “ειδωλολάτρες”. Οι Γιαζίντι τιμούν τον Ήλιο.

Σχετικά άρθρα