Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουσουλμάνα μαθήτρια αρνήθηκε να δείξει τα αφτιά της σε δάσκαλο και αποβλήθηκε

Μουσουλμάνα μαθήτρια αρνήθηκε να δείξει τα αφτιά της σε δάσκαλο και αποβλήθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καναδάς, Μαθητές, Μόντρεαλ, Χιτζάμπ,

Μουσουλμάνα μαθήτρια αποβλήθηκε από διαγώνισμα στο σχολείο της επειδή αρνήθηκε να τραβήξει τη μαντίλα που φορούσε στο κεφάλι της πίσω από τα αφτιά της.

Ο δάσκαλος βιολογίας στο College de Maisonneuve, στο Μόντρεαλ του Καναδά, ζήτησε από τη μουσουλμάνα μαθήτρια να τραβήξει τη μαντίλα της πίσω από τα αφτιά της, ώστε να διαπιστώσει ότι δεν φορούσε ακουστικά μέσω των οποίων κάποιος θα μπορούσε να της υπαγορεύσει τις απαντήσεις.

Προσοχή, δεν της ζήτησε να βγάλει τη μαντίλα που φορούσε. Μόνο να την τραβήξει πίσω από τα αφτιά, ώστε ο δάσκαλος να βεβαιωθεί όπως όφειλε.

Η μαθήτρια αρνήθηκε να το πράξει, επικαλούμενη τη θρησκεία της -η οποία προφανώς απαγορεύει να φαίνονται και τα αφτιά- και έτσι ο δάσκαλος αναγκάστηκε να την αποβάλλει.

Η μαθήτρια λέγεται ότι προηγουμένως πρότεινε στον δάσκαλό της να της πιάσει τα αφτιά, πάνω από τη μαντίλα, για να διαπιστώσει ότι δεν φορούσε ακουστικά.

Αυτό όμως έφερε τον δάσκαλο σε δύσκολη θέση. Δεν προβλέπεται ένας δάσκαλος να “ψαχουλεύει” τους μαθητές του σε καμία κουλτούρα.

Τελικά ο δάσκαλος αναγκάστηκε να πει στη μαθήτρια ότι δεν μπορούσε να δώσει το διαγώνισμα και την έβγαλε από την τάξη.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο δάσκαλος ζήτησε από όλους τους μαθητές να του δείξουν τα αφτιά τους, προφανώς για να μην αισθανθεί η μουσουλμάνα “στοχοποιημένη”.

Η μαθήτρια δεν έχει κινηθεί νομικά κατά του δασκάλου της μέχρι στιγμής.

Σχετικά άρθρα