Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Πεσμεργκά ζητούν εξοπλισμό για χημικό πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Οι Πεσμεργκά ζητούν εξοπλισμό για χημικό πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάικλ Φάλον, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Καθώς η μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων, οι κουρδικές δυνάμεις του βορείου Ιράκ, οι Πεσμεργκά, σε επιστολή τους προς τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Μάικλ Φάλον, ζήτησαν από τη Βρετανία να τους προμηθεύσει εξοπλισμό προστασίας από χημικό πόλεμο.

Την επιστολή στον υπουργό Φάλον υπογράφει ο Καρουάν Τζαμάλ Ταχίρ, διπλωματικός αντιπρόσωπος του ιρακινού Κουρδιστάν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Κούρδος πρέσβης εξηγεί στην επιστολή του ότι οι κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ έχουν δεχθεί επιθέσεις με χημικά αέρια τουλάχιστον 19 φορές και δεν διαθέτουν εξοπλισμό για να προστατευθούν.

Οι Κούρδοι θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι λαμβάνοντας μέρος στην επίθεση για την απελευθέρωση της Μοσούλης το Ισλαμικό Κράτος θα τους ρίξει χημικά όπλα και αυτός είναι ο λόγος που ζητούν προστατευτικό εξοπλισμό.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει στο παρελθόν ρίξει ρουκέτες και βλήματα με αέριο χλώριο και αέριο μουστάρδας.

Η Τουρκία έχει κατηγορηθεί, και μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο, ότι επιτρέπει στους τζιχαντιστές να προμηθεύονται τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή χημικών όπλων από την επικράτειά της [διαβάστε εδώ].

Σχετικά άρθρα