Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κεραυνοί Πιτέλα για την “επαίσχυντη” πρόταση για μετανάστες σε ακατοίκητα νησιά

Κεραυνοί Πιτέλα για την “επαίσχυντη” πρόταση για μετανάστες σε ακατοίκητα νησιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μετανάστες, Μίλος Ζέμαν, Πρόσφυγες, Τζιάνι Πιτέλα,

«Επαίσχυντη» και «παραλήρημα» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα τη δήλωση του Τσέχου προέδρου Μίλος Ζεμάν περί μεταφοράς μεταναστών σε «ακατοίκητα ελληνικά νησιά»

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσέχος πρόεδρος δήλωσε στους Financial Times πως οι μετανάστες θα μπορούσαν να επανεγκατασταθούν σε «άδειους χώρους» στη βόρεια Αφρική ή σε «ακατοίκητα ελληνικά νησιά».

«Πρόκειται για μια αχαρακτήριστη αντιμετώπιση των οικονομικών μεταναστών. Ζητάει την απέλασή τους στα ελληνικά νησιά. Είναι πράγματι ανησυχητικός αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης της μετανάστευσης» είπε ο κ. Πιτέλα και τόνισε: «Θα πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις και στην Τσεχία και με τις απελάσεις δεν λύνεται τίποτε» υπογράμμισε.

Ο κ. Πιτέλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ουγγαρία. «Τα ψέματα του Ορμπάν σκοντάφτουν σιγά – σιγά στην κοινή λογική και η πλειοψηφία των Ούγγρων προτίμησαν να μείνουν σπίτι τους στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη κυβέρνηση του ψεύδους» κατέληξε.

Σχετικά άρθρα