Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόσχα προς Κίεβο: “Θα λογοδοτήσετε για όσα κάνετε!”

Μόσχα προς Κίεβο: “Θα λογοδοτήσετε για όσα κάνετε!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίεβο, Μόσχα, Ουκρανία, Ρωσία,

Την ώρα που οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν την ανακατάληψη της πόλης του Σλοβιάντσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνει ότι η ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας θα λογοδοτήσει, «πρώτα απ’ όλα στο λαό της» χώρας, για την απόφασή της να εξαπολύσει μια «επιχείρηση τιμωρίας», όπως την χαρακτήρισε, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κάλεσε εξάλλου την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ να δώσουν στη δημοσιότητα τις δικές τους εκτιμήσεις για το τι συμβαίνει στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου «η [πολεμική] αεροπορία χρησιμοποιείται εναντίον του πληθυσμού», ενώ κάλεσε το Κίεβο να ξανασκεφτεί τις ενέργειές του.

Αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε τις δυτικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν την «καταστροφική» πολιτική τους στην Ουκρανία, ενώ ζήτησε από τη μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο να σταματήσει την «επιχείρηση τιμωρίας» στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Αυτό θα επιτρέψει να αρχίσει μια αληθινή διαδικασία αποκλιμάκωσης» της κρίσης, επισήμανε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η Δύση εμποδίζει την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης, τασσόμενη υπέρ των Αρχών στο Κίεβο.

Σχετικά άρθρα