Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπαγκντάντι καλεί τους τζιχαντιστές του να μην εγκαταλείψουν το “χαλιφάτο”

Ο Μπαγκντάντι καλεί τους τζιχαντιστές του να μην εγκαταλείψουν το “χαλιφάτο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Νταμπίκ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Με ένα αγωνιώδες μήνυμα απευθύνθηκε στους τζιχαντιστές του ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Σε αυτό ο αρχιτρομοκράτης και αυτοανακηρυγμένος “χαλίφης” καλεί τους άνδρες του να μην εγκαταλείψουν το Ισλαμικό Κράτος.

“Η μουσουλμανική μας κοινότητα βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο στην ιστορική πορεία της”, αναφέρει.

“Το σπάσιμο των συνόρων των Σάικς-Πίκο [των δύο διπλωματών που διαμέλισαν τη Μέση Ανατολή σε ξεχωριστά κράτη] επέτρεψε στους τζιχαντιστές να αρχίσουν να εμφανίζονται σε όλο τον ισλαμικό κόσμο και στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος όλοι θα είναι, και είναι, εναντίον μας”, λέει ο “χαλίφης”.

“Οι μουτζαχεντίν βρίσκονται ακόμα και σήμερα στο χαλιφάτο και εκείνοι που είναι συνδεδεμένοι μαζί του συνεχίζουν να μάχονται για τη μουσουλμανική επανάσταση”.

Η δήλωση αυτή οπωσδήποτε έχει να κάνει με την επικείμενη πολιορκία της Μοσούλης, στο βορειοδυτικό Ιράκ, που κατέχεται εδώ και δύο χρόνια από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ιρακινός στρατός πλησιάζει τη Μοσούλη από τα νότια και οι κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ από τον βορρά.

Η Μοσούλη είναι άκρως σημαντική. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, με 2 εκ. κατοίκους πριν την πάρει το Ισλαμικό Κράτος, κι εάν απελευθερωθεί θα ακολουθήσει η πλήρης κατάρρευση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Παράλληλα όμως τα τουρκικά στρατεύματα και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι τους βρίσκονται τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη Νταμπίκ στη βόρεια Συρία, στην οποία σύμφωνα με τις τζιχαντιστικές προφητείες θα διεξαχθεί η μάχη της Αποκάλυψης.

Όλα αυτά κάνουν πολλούς τζιχαντιστές να διαισθάνονται ότι πλησιάζει η τελική μάχη.

Σχετικά άρθρα