Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκαλύψεις Süddeutsche Zeitung: Υπουργοί και πρώην επίτροποι με off shore στις Μπαχάμες

Αποκαλύψεις Süddeutsche Zeitung: Υπουργοί και πρώην επίτροποι με off shore στις Μπαχάμες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Süddeutsche Zeitung, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μπαχάμες, Φοροδιαφυγή,

Νέες αποκαλύψεις για offshore εταιρίες μέσω των οποίων πλούτιζαν να φοροδιέφευγαν νυν και πρώην στελέχη κυβερνήσεων φέρνει στο φως η Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, και το consortium Ερευνητικής Δημοσιογραφίας ICIJ, σε έναν νέο κύκλο δημοσιεύσεων μετά τον σάλο που προκλήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, με τα Panama Leaks. Αυτήν την φορά οι αποκαλύψεις αφορούν σε εξωχώριες εταιρίες στις Μπαχάμες.

Ποιοι είναι

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian ανάμεσα σε αυτούς που είχαν εξωχώριες εταιρίες στις Μπαχάμες και μάλιστα δύο, είναι η υπουργός εσωτερικών της Βρετανίας Αμπερ Ρουντ.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η Ρουντ ήταν διευθύντρια των δύο εταιριών. Μάλιστα ο υποδιευθυντής της μιας εταιρίας έχει ήδη καταδικαστεί και εκτίει ποινή φυλάκισης για απάτη.

Εκτός από τη βρετανίδα υπουργό, μέλος offshore εταιρίας στις Μπαχάμες εμφανίζεται και η Ολλανδέζα πολιτικός Νέλι Κρους, η οποία ήταν επίτροπος Ανταγωνισμού από του 2004 έως το 2010 και στην συνέχεια επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα από το 2010 έως το 2014 στις δύο θητείες του προέδρου Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Τα έγγραφα που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν ότι η Κρους είχε προσληφθεί από ένα ίδρυμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το οποίο σκόπευε να εξαγοράσει μετοχές της ενεργειακής εταιρίας Enron σε μια συμφωνία ύψους 7 δισ. δολαρίων.

Οι νέες αποκαλύψεις για τις offshore στις Μπαχάμες – συνολικά 1,3 εκατομμύρια έγγραφα – φέρνουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία για τα διευθυντικά στελέχη από 176.000 εταιρίες – κελύφη και ιδρύματα με έδρα αυτόν τον φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής.

Σχετικά άρθρα