Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι κατέρριψε συριακό αεροπλάνο

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι κατέρριψε συριακό αεροπλάνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισάμ Ζαχρεντίν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν συριακό πολεμικό αεροσκάφος κοντά στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Την είδηση μετέδωσε το Amaq, “ειδησεογραφικό πρακτορείο” της εξτρεμιστικής οργάνωσης, στην ιστοσελίδα του.

«Συριακό αεροσκάφος που ανήκει στο συριακό καθεστώς καταρρίφθηκε όταν αποτέλεσε στόχο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρακολουθεί τη συριακή σύγκρουση η οποία διανύει ήδη τον έκτο χρόνο της, ανακοίνωσε ότι ο πιλότος του συριακού πολεμικού αεροσκάφους τύπου MIG σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το αεροπλάνο καταρρίφθηκε στο όρος Θάρντα, νότια σε κοντινή απόσταση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ Αλ Ζουρ που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Το όρος Θάρντα είναι η περιοχή όπου το Σάββατο ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ βομβάρδισε κατά λάθος Σύρους στρατιώτες σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 και τραυματίζονταν πάνω από 100.

deir_ezor_map Χάρτης της πολιορκίας της Ντέιρ Αλ Ζουρ. Με κόκκινο χρώμα τα κυβερνητικά εδάφη, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Το σύμβολο με το μπλε αεροπλανάκι στον χάρτη δείχνει το σημείο που βομβάρδισαν το βράδυ του Σαββάτου τα δυτικά αεροπλάνα (Αυστραλέζικα) τον συριακό στρατό.

Η πόλη της Ντέιρ Αλ Ζουρ πολιορκείται από τον Σεπτέμβριο του 2014 από το Ισλαμικό Κράτος. Η τρομοκρατική οργάνωση έχει καταλάβει ολόκληρη την επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Ωστόσο, οι ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού που υπερασπίζονται την πόλη υπό τη διοίκηση του Δρούζου στρατηγού Ισάμ Ζαχρεντίν της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, έχουν καταφέρει να κρατήσουν την πόλη ολόκληρη στη δυτική όχθη του Ευφράτη όπως και το αεροδρόμιό της.

Σχετικά άρθρα