Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζιρινόφσκι προτείνει συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας για να “τρέμει” η Ευρώπη

Ο Ζιρινόφσκι προτείνει συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας για να “τρέμει” η Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Ζιρινόφσκι, Ισλαμιστές, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρωσία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Βλάντιμιρ Ζιρινόφσκι, Ρώσος πολιτικός και συνταγματάρχης του ρωσικού στρατού, ιδρυτής και ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, το οποίο θεωρείται στην Ρωσία ριζοσπαστικό πολιτικό κόμμα, μπορεί πριν δέκα μήνες να ζητούσε από τον Πούτιν να βομβαρδίσει με πυρηνικά την Κωνσταντινούπολη [διαβάστε εδώ], τώρα όμως άλλαξε γνώμη και ερωτεύθηκε σφόδρα τους Τούρκους.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο λαϊκιστής Ρώσος πολιτικός, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι οργάνωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, με στόχο να ανατρέψουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να τοποθετήσουν μια φιλική προς τις ΗΠΑ κυβέρνηση στην Άγκυρα.

“Και τα προηγούμενα τέσσερα πραξικοπήματα πραγματοποιήθηκαν με ανάμιξη των ΗΠΑ, ωστόσο, αυτή τη φορά οι ΗΠΑ απέτυχαν επειδή ο Ερντογάν είναι ένας ισχυρός ηγέτης”, δήλωσε.

Ο ίδιος πρότεινε να δημιουργηθεί μια συμμαχία πέντε χωρών, Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν, Συρίας και Ιράκ.

“Μια τέτοια συμμαχία θα μπορούσε να είναι η λύση για τη συνεχιζόμενη κρίση στην περιοχή. Αυτή θα ήταν μια πραγματική ισχυρή συμμαχία που θα έκανε την Ευρώπη να τρέμει”, είπε ο Ζιρινόφσκι.

“Υπό αυτές τις συνθήκες η Τουρκία θα μπορούσε να αποχωρήσει και από το ΝΑΤΟ”, πρόσθεσε.

Ο Ζιρινόφσκι, που προέτρεπε τον Πρόεδρο Πούτιν να βομβαρδίσει με πυρηνικά την Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά μαχητικά στις 24 Νοεμβρίου 2015, τώρα θεωρεί ότι αυτή η κατάρριψη ήταν για “καλό”, αφού μπορεί να βελτιώσει τις διμερές σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας.

“Υπάρχει μια ευλογία μέσα στην καταστροφή. Η κρίση εξαιτίας της κατάρριψης είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τις δύο χώρες να βελτιώσουν τις διμερείς τους σχέσεις και να τις κάνουν ακόμα καλύτερες από ήταν πριν τη 24η Νοεμβρίου”, υποστήριξε.

Σχετικά άρθρα