Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν έξω από σπίτια Αμερικανών κι απειλούσαν να τους βιάσουν

Μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν έξω από σπίτια Αμερικανών κι απειλούσαν να τους βιάσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μινεάπολη, Μινεσότα, Μουσουλμάνοι, Σομαλία,

Μια ομάδα από 30 περίπου έξαλλους νεαρούς μουσουλμάνους, με καταγωγή από τη Σομαλία, στάθηκαν έξω από σπίτια μιας εύπορης συνοικίας κοντά στη λίμνη Καλχούν στη Μινεάπολη των ΗΠΑ και απειλούσαν τους ανθρώπους που μένουν σε αυτά.

Όπως κατήγγειλε μια νεαρή γυναίκα, οι μουσουλμάνοι από τη Σομαλία συγκεντρώθηκαν δίχως αιτία έξω από το σπίτι της και φώναζαν ότι θα την απαγάγουν και θα τη βιάσουν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν σκοπεύει να μετακομίσει, απάντησε αρνητικά γιατί κάτι τέτοιο “θα τους έκανε να αισθανθούν νικητές”.

Οι κάτοικοι της γειτονιάς είπαν ότι δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, έχει ξανασυμβεί, ωστόσο για πρώτη φορά οι μουσουλμάνοι επιτέθηκαν φραστικά με απειλές κατά συγκεκριμένων κατοίκων.

Η Αστυνομία που έφτασε στην περιοχή ύστερα από τηλεφωνήματα των τρομοκρατημένων κατοίκων δήλωσε ότι ερευνά το γεγονός και υποσχέθηκε να αυξήσει τις περιπολίες στη συνοικία.

Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι που ζουν στη Μινεσότα είναι σουνίτες και κατάγονται από τη Σομαλία.

Από το 1983 μέχρι σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη έχει δεχθεί στις ΗΠΑ 132.000 Σομαλούς πρόσφυγες και τους έχει εγκαταστήσει σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις.

Το περιστατικό συνέβη στα μέσα Ιουλίου αλλά “θάφτηκε” από τα μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα και δεν μεταδόθηκε παγκοσμίως.

Σχετικά άρθρα