Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκι Φερχόφσταντ: Η Ευρώπη δεν πάει καλά – Τώρα το κατάλαβε!

Γκι Φερχόφσταντ: Η Ευρώπη δεν πάει καλά – Τώρα το κατάλαβε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκι Φερχόφστατ, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Την πεποίθηση του πως η Ευρώπη δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας «πέσει στην παγίδα των λαϊκιστών» εξέφρασε ο Βέλγος Ευρωβουλευτής, αρχηγός των φιλελεύθερων και επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη Βρετανία Γκι Φερχόφσταντ.

Βεβαίως δεν μας είπε που οφείλεται η άνοδος των “λαϊκιστών”. Μήπως στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στο προσφυγικό που έχουν οδηγήσει τους Ευρωπαίους πολίτες σε απόγνωση, με πολλούς εξ αυτών να καταφεύγουν στα άκρα;

Για τις “φιλελεύθερες” ευθύνες “τσιμουδιά”, λες και δεν υπάρχει αιτία πίσω από τα αδιέξοδα που έχουν προκύψει.

Μιλώντας μια ημέρα πριν τη κρίσιμη ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (State of the Union) στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Βέλγος πρώην Πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει να γίνουν βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι ώστε να προσδώσει εκ νέου εμπιστοσύνη στους πολίτες της.

Σχετικά με το Brexit, στη νέα του θέση ως επικεφαλής διαπραγματευτής του ΕΚ, ο Γκι Φερχόφσταντ είπε πως το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να κάνει επίκληση του Άρθρου 50 το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου μέχρι το 2019 και να μην ολοκληρωθούν οι Ευρωπαϊκές εκλογές, με το ζήτημα του Brexit να τρέχε ακόμα.

Καλωσόρισε επίσης την πρόθεση Γαλλίας και Γερμανίας για δημιουργία μιας «Αμυντικής Ένωσης», λέγοντας πως δεδομένων των γεγονότων στην Ουκρανία και τη Συρία είναι ξεκάθαρο πως η ΕΕ χρειάζεται την δική της άμυνα και να σταματήσει να βασίζεται στις ΗΠΑ.

«Οι αμυντικές δαπάνες των κρατών της ΕΕ συνολικά αναλογούν στο 42% αυτών των ΗΠΑ, όμως οι δυνατότητες μας φτάνουν το 10% με 15% τους, αυτό δείχνει πως δεν είμαστε το ίδιο αποτελεσματικοί, συνεπώς χρειαζόμαστε μια κοινή, Ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική», ολοκλήρωσε ο Γκι Φερχόφσταντ.

Σχετικά άρθρα