Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιγύπτιος βουλευτής ζητά ακρωτηριασμό γυναικείων οργάνων για να μην προκαλούνται οι άνδρες

Αιγύπτιος βουλευτής ζητά ακρωτηριασμό γυναικείων οργάνων για να μην προκαλούνται οι άνδρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ακρωτηριασμός, Ισλαμιστές, Κλειτοριδεκτομή,

Την άποψη ότι οι γυναίκες θα πρέπει να ακρωτηριάζουν τα εξωτερικά γεννητικά τους όργανα, ώστε να μην προκαλούν τα φυσικά ένστικτα των ανδρών, εξέφρασε βουλευτής στην Αίγυπτο, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην παγκόσμια κοινότητα και ειδικότερα στις οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Elhamy Agina υποστήριξε επίσης ότι με τον ακρωτηριασμό των οργάνων τους, οι γυναίκες θα ελέγξουν τις… ορέξεις τους, παρ’ ότι η διαδικασία έχει κριθεί παράνομη από το 2008.

“Είμαστε ένας λαός που υποφέρει από σεξουαλικές αδυναμίες”

«Είμαστε ένας λαός που υποφέρει από σεξουαλικές αδυναμίες, καθώς η Αίγυπτος είναι μία από τις χώρες που προμηθεύεται με τις μεγαλύτερες ποσότητες σεξουαλικών βοηθημάτων στον κόσμο. Ως εκ τούτου, με την πρότασή μου θα αντιμετωπιστεί και αυτό το θέμα, καθώς θα έχουν ισχυρότερους άνδρες», δήλωσε ο Αιγύπτιος βουλευτής.

Σύμφωνα με στοιχεία της αιγυπτιακής υπηρεσίας υγείας, εννιά στις δέκα γυναικών στη χώρα, ηλικίας από 15 έως 49, έχουν υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων! Πολλές από τις επεμβάσεις γίνονται στο… σπίτι, δίχως μάλιστα τη χρήση αναισθητικού.

Η συγκεκριμένη πρακτική είναι διαδεδομένη σε πολλές χώρες της Αφρικής, ενώ Αφρικανοί που διαβιώνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο καταφεύγουν παρανόμως στον ακρωτηριασμό των οργάνων των κοριτσιών τους, καθώς μόνο στο διάστημα από Ιανουάριο έως και το Μάρτιο του 2016, καταγράφηκαν 12 περιπτώσεις.

Σχετικά άρθρα