Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

30 τζιχαντιστές λιποτάκτησαν από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και “εξαφανίστηκαν”

30 τζιχαντιστές λιποτάκτησαν από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και “εξαφανίστηκαν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιποτάκτες, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Τρεις ομάδες τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), τουλάχιστον 30 άνδρες στο σύνολό τους, λιποτάκτησαν από την οργάνωση στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας.

Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, οι τζιχαντιστές είχαν σταλεί από την ηγεσία τους να πολεμήσουν ενάντια στον συριακό στρατό στην επαρχία της Χομς και λιποτάκτησαν την Πέμπτη.

Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τους λιποτάκτες για διάπραξη “εσχάτης προδοσίας” ενάντια στο “χαλιφάτο”.

Οι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τις θέσεις τους το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση για να μη συλληφθούν από το Ισλαμικό Κράτος και εκτελεστούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τζιχαντιστές τους τελευταίους μήνες λιποτακτούν. Ωστόσο, πρόκειται για μια μεγάλη ομαδική λιποταξία και από ό,τι φαίνεται καλά σχεδιασμένη.

Το Ισλαμικό Κράτος καταδικάζει σε θάνατο όχι μόνο τους λιποτάκτες αλλά και όσους υποχωρήσουν την ώρα της μάχης δίχως να έχουν λάβει εντολή.

Πολλοί τζιχαντιστές, κυρίως ξένοι εθελοντές, που έσπευσαν στη Συρία για να ζήσουν και να πολεμήσουν για το “χαλιφάτο των ονείρων” τους, απογοητευμένοι από την πραγματικότητα αλλά και τις ήττες που υφίσταται η οργάνωση προσπαθούν να διαφύγουν από αυτήν.

Σχετικά άρθρα