Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δολοφόνε Ερντογάν” φώναζαν οι συγγενείς των νεκρών στη Γκαζιαντέπ (βίντεο)

“Δολοφόνε Ερντογάν” φώναζαν οι συγγενείς των νεκρών στη Γκαζιαντέπ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεβίτες, Βίντεο, Βομβιστική Επίθεση, Γκαζιαντέπ, Επίθεση Αυτοκτονίας, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Η επίθεση αυτοκτονίας το βράδυ του Σαββάτου σε γάμο στην πόλη Γκαζιαντέπ της νότιας Τουρκίας, με 51 νεκρούς και 69 τραυματίες, είχε στόχο Κούρδους.

Ήταν ένας κουρδικός γάμος και μάλιστα Αλεβιτών στο θρήσκευμα. Για το καθεστώς του Ερντογάν δύο είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του εντός της Τουρκίας: οι Κούρδοι και οι Αλεβίτες.

Όταν οι Κούρδοι είναι και Αλεβίτες, τότε το “κακό” είναι διπλό.

Επίσης τα θύματα ήταν και υποστηρικτές του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP, που εκπροσωπείται στην τουρκική βουλή, κι ο Ερντογάν το κατηγορεί ως “πολιτική πτέρυγα” της κουρδικής τρομοκρατίας. Άρα το “κακό” για το καθεστώς ήταν τριπλό.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να προσπαθεί να φορτώσει την επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμικό Κράτος και ο ίδιος να παριστάνει το “θύμα” τρομοκρατίας, οι συγγενείς των θυμάτων όμως ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ποιος τους σκοτώνει.

Εκατοντάδες συγγενείς των νεκρών της επίθεσης αυτοκτονίας ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες όταν εμφανίστηκαν εκπρόσωποι του ισλαμιστικού κόμματος AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο σημείο που είχαν συγκεντρωθεί.

Σύντομα οι αποδοκιμασίες έγιναν οργή, με εκατοντάδες ανθρώπους να φωνάζουν ρυθμικά “δολοφόνε Ερντογάν”.

Το γιατί θεωρούν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “δολοφόνο” των Κούρδων δεν είναι κάτι ανεξήγητο. Όλοι γνωρίζουν τις σχέσεις του “σουλτάνου” με τους τζιχαντιστές.

Όλοι γνωρίζουν τον ολοκληρωτικό πόλεμο που έχει κηρύξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους “άθεους και ζωροαστριστές”, όπως τους έχει αποκαλέσει, Κούρδους αυτονομιστές πατριώτες.

Να σημειωθεί εδώ και να γίνει κατανοητό ότι όλες οι πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία, που καταλογίστηκαν στο Ισλαμικό Κράτος δίχως ποτέ εκείνο να αναλάβει την ευθύνη, είχαν αποκλειστικά στόχο τους Κούρδους της Τουρκίας.

Η πρώτη πολύνεκρη επίθεση ήταν στο Σουρούτς στις 20 Ιουλίου 2015 με 33 νεκρούς και 104 τραυματίες. Τα θύματα ήταν όλοι Κούρδοι αριστεροί και σοσιαλιστές νεολαίοι.

Η δεύτερη πολύνεκρη επίθεση ήταν στην Άγκυρα στις 10 Οκτωβρίου 2015 με 103 νεκρούς και περισσότερους από 500 τραυματίες. Τα θύματα ήταν για μια ακόμη φορά Κούρδοι στην πλειονότητά τους και Τούρκοι αριστεροί.

Πώς γίνεται πάντα το Ισλαμικό Κράτος να ανατινάζεται μέσα στους αριστερούς Κούρδους; Αυτό θα μας το εξηγήσει το καθεστώς Ερντογάν; Και γιατί το Ισλαμικό Κράτος, που αναλαμβάνει την ευθύνη για κάθε χτύπημα «μοναχόλυκου» όπου κι εάν συμβεί στον πλανήτη, δεν έχει αναλάβει ποτέ την ευθύνη για κάποια από τις βομβιστικές επιθέσεις που του προσάπτουν στην Τουρκία;

Και γιατί σε όλες τις βομβιστικές επιθέσεις που αποδίδονται στο ISIS οι στόχοι εάν δεν είναι Κούρδοι είναι τουρίστες και αλλοδαποί; Δεν είναι εύλογα αυτά τα ερωτήματα;

Δείτε το βίντεο με τους Κούρδους συγγενείς των θυμάτων να φωνάζουν “δολοφόνε Ερντογάν”:

Σχετικά άρθρα