Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Κιργιστάν κατά της μπούρκας: “Γυναίκες με μίνι δεν γίνονται τζιχαντιστές”

Πρόεδρος Κιργιστάν κατά της μπούρκας: “Γυναίκες με μίνι δεν γίνονται τζιχαντιστές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλμαζμπέκ Αταμπάγιεφ, Ισλάμ, Ισλαμιστές, Κιργιστάν (Κιργιζία), Μουσουλμάνοι, Μπούρκα, Τζιχαντιστές, Χιτζάμπ,

Ο πρόεδρος της ΚιργιζίαςΚιργιστάν), Αλμαζμπέκ Αταμπάγιεφ, με πρόσφατες δηλώσεις του προσπάθησε να αποτρέψει τις συμπατριώτισσές του να φοράνε χιτζάμπ, νικάμπ και μπούρκες.

Χαρακτηριστικά, ο Αλμαζμπέκ Αταμπάγιεφ δήλωσε:

“Οι γυναίκες μας φοράνε κοντές φούστες από τη δεκαετία του 1950, και ποτέ δεν σκέφτηκαν να φορέσουν γιλέκα με εκρηκτικά”, δηλαδή να γίνουν βομβίστριες αυτοκτονίας.

Η κυβέρνηση του Κιργιστάν έχει ξεκινήσει επικοινωνιακή εκστρατεία για να αποτρέψει τις γυναίκες από το να φοράνε αραβικά ενδύματα, που πλασάρονται ως δήθεν μουσουλμανικά, επειδή θέλει να προλάβει την “αραβοποίηση” της χώρας.

Σε όλο το Κιργιστάν έχουν αναρτηθεί αφίσες που δείχνουν τις γυναίκες με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους σε αντίθεση με τους αραβικούς ισλαμικούς χιτώνες με το σύνθημα: “Άνθρωποι! Που πορευόμαστε;”.

kyrgystan Γυναίκες του Κιργιστάν με τις παραδοσιακές τους φορεσιές. Η μπούρκα δεν είναι μουσουλμανικό ρούχο, είναι αραβικό, και ο πρόεδρος του Κιργιστάν θεωρεί την “εισβολή” της ως “αραβοποίηση” της χώρας του.

“Οι τρομοκράτες είναι παράφρονες”, είπε ο Αταμπάγιεφ. “Τα ρούχα μπορούν να αλλάξουν ορισμένες φορές τον τρόπο που σκεφτόμαστε”, είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι σύζυγοι ή φιλενάδες συλληφθέντων τρομοκρατών, γυναίκες που φοράνε τα αραβικά ενδύματα και καλύπτονται πλήρως, σχεδίαζαν σε συνομιλίες τους που υποκλάπηκαν να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις.

“Εάν δεν σας αρέσει το Κιργιστάν μπορείτε να φύγετε από τη χώρα μας και να πάτε όπου θέλετε. Θα σας πληρώσουμε και τα εισιτήρια, ακόμα και για τη Συρία”, είπε ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στους ισλαμιστές.

H Δημοκρατία της Κιργιζίας (ή Κιργιστάν) είναι κράτος της κεντρικής Ασίας.

Περικλείεται από την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Πρωτεύουσά της είναι η Μπισκέκ.

Προηγουμένως ήταν δημοκρατία της Σοβιετικής Ένωσης και είναι ανεξάρτητη από το 1991. Έχει πληθυσμό 6.019.500 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2016.

Επίσημες γλώσσες της χώρας είναι η κιργιζική (μια τουρκική γλώσσα) και η ρωσική. Το 80% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

Σχετικά άρθρα