Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φουντώνει το κίνημα ανεξαρτησίας στη Σκωτία – Ανησυχεί το Λονδίνο

Φουντώνει το κίνημα ανεξαρτησίας στη Σκωτία – Ανησυχεί το Λονδίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Δημοψήφισμα, Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, Σκωτία,

Η κυβέρνηση της Βρετανίας, ανήσυχη από την άνοδο των αποσχιστών στη Σκωτία, αποφάσισε να εντείνει την εκστρατεία της κατά της ανεξαρτησίας της χώρας αυτή την εβδομάδα, στέλνοντας έναν ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών στο Εδιμβούργο για να προσπαθήσει να διαλύσει τους οικονομικούς «μύθους» που διατυπώνονται από τους Σκωτσέζους αποσχιστές.

Ο Ντάνι Αλεξάντερ θα αναφερθεί στις υποθέσεις της κυβέρνησης της Σκωτίας σχετικά με τα έσοδα από το πετρέλαιο εξηγώντας ότι είναι υπερβολικά αισιόδοξες και θα μιλήσει για την αδυναμία της τοπικής εξουσίας να αναγνωρίσει το μείζον πρόβλημα της επίδρασης της γήρανσης του πληθυσμού στα οικονομικά της περιοχής ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών την Κυριακή.

Πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, που έχει οριστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου, η βρετανική κυβέρνηση επικεντρώνεται στο να διατηρήσει την ένωση των τελευταίων 307 ετών Αγγλίας με Σκωτία, ενάντια στην επιθυμία των οπαδών της σκωτικής ανεξαρτησίας, που ισχυρίζονται ότι μια διάσπαση θα δώσει στη Σκωτία την ελευθερία να δημιουργήσει μια δικαιότερη και πιο ευημερούσα χώρα.

Οι Σκωτσέζοι που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας τους από το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορούν το Λονδίνο και τους υποστηρικτές του εντός της Σκωτίας για εκστρατεία τρόμου σχετικά με το κοινό νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δημόσιων οικονομικών με στόχο να φοβίσουν τα 5,3 εκατομμύρια Σκωτσέζους.

Ο Αλεξάντερ που είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και Σκωτσέζος, κατηγορεί τον ηγέτη της Σκωτίας Άλεξ Σαλμοντ ότι παραλείπει να παράσχει αναλυτικές κοστολογήσεις από τα έσοδα του πετρελαίου και δεν εξηγεί το οικονομικό πρόβλημα με τις συντάξεις. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν προειδοποίησε ότι οι συντάξεις είναι “ωρολογιακή βόμβα” και τοποθέτησε το κόστος των παροχών σε 1 δισ. λίρες.

Εν τω μεταξύ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την υποστήριξη για την ανεξαρτησία της Σκωτίας να αυξάνεται, με εκείνους που θέλουν ελεύθερη τη χώρα τους να κερδίζουν έδαφος, αλλά να βρίσκονται ακόμα πίσω από τον σημαντικό αριθμό συμπολιτών τους που παραμένουν αναποφάσιστοι.

Σχετικά άρθρα