Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σαουδάραβες “αγοράζουν” Σενεγαλέζους για να πολεμήσουν στην Υεμένη

Οι Σαουδάραβες “αγοράζουν” Σενεγαλέζους για να πολεμήσουν στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ, Μισθοφόροι, Σαουδική Αραβία, Σενεγάλη, Υεμένη,

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ, βρέθηκε για επίσημη επίσκεψη στη φτωχότατη Σενεγάλη της δυτικής Αφρικής.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών ταξίδεψε στη Σενεγάλη για συζητήσεις με τον Πρόεδρο της χώρας, Μακί Σαλ, αλλά είχε και μυστική συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mepanorama.net (Middle East Panoarama), ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ αναζητά νέους Αφρικανούς συμμάχους στον πόλεμο που διεξάγει η χώρα του ενάντια στην Υεμένη και παράλληλα επιθυμεί να αναχαιτίσει την ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή που αποκτά το Ιράν στην αφρικανική ήπειρο.

Ο Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ λέγεται ότι μετέφερε και μήνυμα από τον Σαουδάραβα υπουργό Πολέμου, Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, να εμπλακεί η απελπισμένη από τη φτώχεια της Σενεγάλη στον πόλεμο ενάντια στην Υεμένη με την υπόσχεση ότι η Σαουδική Αραβία θα τη βοηθήσει οικονομικά.

Η Σαουδική Αραβία αναζητά 5.000 στρατιώτες από τη Σενεγάλη, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα και λέγεται ότι τάζει υπέρογκους μισθούς στους Αφρικανούς για να πολεμήσουν για λογαριασμό της και να τη βοηθήσουν να νικήσει τους σιίτες αντάρτες Χούθι και τον στρατό της Υεμένης.

Σχετικά άρθρα