Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έκοψε το δεξί χέρι “κλέφτη” στη Ράκα

Το Ισλαμικό Κράτος έκοψε το δεξί χέρι “κλέφτη” στη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ακρωτηριασμός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έκοψαν την Κυριακή το απόγευμα το δεξί χέρι ενός νεαρού Σύρου, στη ντε φάκτο “πρωτεύουσα” της οργάνωσης, στην πόλη Ράκα της Συρίας, επειδή κρίθηκε ένοχος κλοπής.

Οι ποινή εκτελέστηκε από δύο τζιχαντιστές μπροστά σε δεκάδες ανθρώπους σε κεντρική πλατεία της Ράκα.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι οι ίδιες ποινές, αποκεφαλισμοί και ακρωτηριασμοί, εφαρμόζονται και στη δυτική “σύμμαχο” Σαουδική Αραβία.

“Το δεξί χέρι του άνδρα κόπηκε αφού οι άνδρες της Χίσμπα [“θρησκευτικής αστυνομίας”] τον κατηγόρησαν για κλοπή, αλλά δεν εξήγησαν τι ακριβώς είχε κλέψει”, είπε μιλώντας ανώνυμα στο ARA News μιντιακός ακτιβιστής μέσα από τη Ράκα.

Πριν τον ακρωτηριασμό, μέλος του “θρησκευτικού δικαστηρίου” της Σαρία ανέγνωσε δημοσίως την απόφαση των ιεροεξεταστών, τονίζοντας ότι η ισλαμική Σαρία προτείνει τον ακρωτηριασμό του δεξιού χεριού για όποιον κλέψει.

“Αυτό το είδος τιμωρίας είναι βαρβαρότητα. Αποσκοπεί στο να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους, ενώ το δικαστήριο του ISIS δεν διαθέτει καν τις βασικές δομές για να ερευνήσει τέτοιες υποθέσεις”, είπε ο Σύρος ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ομάρ Αλ Μουθάνα μιλώντας στο ARA News.

“Οι δημόσιες τιμωρίες ανθρώπων αποσκοπούν στο να δείξουν ότι ακόμα έχουν τον έλεγχο και την εξουσία να επιβάλουν την τάξη τους, ιδιαίτερα στη Ράκα, η οποία είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα του χαλιφάτου τους”, πρόσθεσε ο Μουθάνα.

Σχετικά άρθρα