Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό πλήθος του Ερντογάν ουρλιάζει “Αλλαχού Ακμπάρ” στην Κολωνία

Το τουρκικό πλήθος του Ερντογάν ουρλιάζει “Αλλαχού Ακμπάρ” στην Κολωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεβίτες, Βίντεο, Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Γερμανία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ισλαμιστές, Κολωνία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Τούρκοι, Φωτογραφίες,

Ανατριχιάζει η γερμανική κοινή γνώμη στο Twitter από τα συνθήματα των Τούρκων ισλαμιστώνδιαδηλωτών, οπαδών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο συλλαλητήριό τους στην Κολωνία.

Το συλλαλητήριο διοργάνωσε η Ένωση Ευρωπαίων-Τούρκων Δημοκρατών, μια οργάνωση η οποία τάσσεται ανοικτά υπέρ του Ερντογάν, σε ένδειξη υποστήριξης προς τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους και της “δημοκρατίας στην Τουρκία”.

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας τουρκικές σημαίες, φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Τούρκου Προέδρου αλλά και “Εμπρός Μουσουλμάνοι, ο Θεός είναι Μεγάλος (Αλλαχού Ακμπάρ)”.

Θα τους ακούσετε να φωνάζουν το σύνθημα στο βίντεο που ακολουθεί:

Για να συγκεντρωθεί το μέγα πλήθος των 30.000 ή περισσότερων Τούρκων διαδηλωτών, μπήκαν λεωφορεία που μετέφεραν Τούρκους όχι μόνο από όλη τη Γερμανία αλλά και τη Γαλλία.

turks_cologne1

Πριν φτάσουν τα πούλμαν με τους “οπαδούς” από τις άλλες πόλεις και τη Γαλλία, η συμμετοχή των Τούρκων της Κολωνίας ήταν περιορισμένη, όπως φαίνεται και στην ακόλουθη φωτογραφία:

turks_cologne2

Αντισυγκεντρώσεις στο ισλαμιστικό συλλαλητήριο διοργανώθηκαν τόσο από Γερμανούς νεοναζί όσο και από Κούρδους μαζί με αντιφασίστες.

Στη Γερμανία ζουν πολλοί Κούρδοι και Αλεβίτες (Τούρκοι πολίτες), αντίπαλοι της ισλαμιστικής κυβέρνησης του Ερντογάν.

turks_cologne3_antifa Κούρδοι με αντιφά σε αντισυγκέντρωση στο συλλαλητήριο των ισλαμιστών οπαδών του Ερντογάν στην Κολωνία.

Πολλοί Γερμανοί πολιτικοί κάλεσαν τις τελευταίες ημέρες να μην «εξαχθεί» στη Γερμανία η πολιτική σύγκρουση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την Πέμπτη την ανησυχία της για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πολιτική ένταση στην Τουρκία στην τουρκική διασπορά και κάλεσε την Άγκυρα να αντιδράσει με «αναλογικότητα» μετά την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Απαγόρευσαν στον Ερντογάν να μιλήσει στο πλήθος

Η μετάδοση απ΄ ευθείας χαιρετισμού του Τούρκου προέδρου (στη διαδήλωση ισλαμιστών οπαδών του Ερντογάν την Κυριακή στην Κολωνία), όπως κι άλλων πολιτικών απαγορεύεται, αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Προηγουμένως το διοικητικό Εφετείο του Μίνστερ είχε απορρίψει την σχετική προσφυγή των διοργανωτών της συγκέντρωσης, οι οποίοι σχεδίαζαν να μεταδώσουν απ΄ ευθείας σε γιγαντοοθόνη μήνυμα του Ερντογαν προς του συγκεντρωθέντες.

Το διοικητικό Εφετείο του Μίστερ απεφάνθη όμως ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται διότι οι απ΄ ευθείας μεταδόσεις μηνυμάτων πολιτικών από το εξωτερικό είναι κάτι ασυμβίβαστο με τον γερμανικό νόμο για τις συγκεντρώσεις.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε με τη σειρά του, για τυπικούς λόγους, την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των διοργανωτών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των διοργανωτών της συγκέντρωσης κατά την τελεσίδικη κρίση του και επομένως ακόμη και μια ενδεχόμενη προσφυγή για το θέμα της απ΄ ευθείας μετάδοσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας.

Η τουρκική κυβέρνηση πάντως θα εκπροσωπηθεί δια του υπουργού Αθλητισμού, όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Κολωνίας Γιούργκεν Μάτις. Απεκάλυψε μάλιστα ότι απετράπη η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν κατά 400 άντρες.

Ετσι στην συγκέντρωση των ισλαμιστών υποστηρικτών του Ερντογαν με τον τίτλο «Ναι στη δημοκρατία, όχι στο πραξικόπημα» είναι παρόντες τελικά 2.700 αστυνομικοί.

Ο γενικός γραμματέας του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Πέτερ Τάουμπερ επέκρινε σε συνέντευξή στην κυριακάτικη Bild την σημερινή συγκέντρωση στην Κολωνία υπέρ του Τούρκου προέδρου Ερντογαν.

«Οποιος θέλει να χειροκροτήσει τις εκκαθαρίσεις της τουρκικής δημοκρατίας δεν βρίσκεται ενός του γερμανικού συνταγματικού πλαισίου. Συγκρούσεις σε άλλες περιοχές και χώρες δεν επιτρέπεται να μεταφερθούν σε γερμανικό έδαφος», όπως τόνισε.

Ανάλογες δηλώσεις είχαν κάνει ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ και ο συμπρόδερος των πρασίνων Τζεμ Εζντεμιρ.

Η δήμαρχος της Κολωνίας, της μεγαλύτερης πόλης της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Χενριέτε Ρέκερ δήλωσε επίσης ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των δημοτών και ότι «έχει λάβει αμέτρητα γράμματα E-mails και τηλεφωνήματα, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους».

Έχουν πέσει στα τέσσερα και προσεύχονται

Όπως μεταδίδουν διαδικτυακοί ακτιβιστές, οπαδοί του Ερντογάν έχουν πέσει στα τέσσερα και προσεύχονται προς τη Μέκκα, ενώ το συλλαλητήριο βρισκόταν σε εξέλιξη.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια Γερμανίδα να τα “έχει πάρει” με τους οπαδούς του Ερντογάν που έχουν μετατρέψει την Κολωνία σε ισλαμιστικό χαλιφάτο:

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση, μέσω Russia Today, τη συγκέντρωση των ισλαμιστών στην Κολωνία:

Σχετικά άρθρα