Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ηγέτης της Αλ Νούσρα έδειξε το πρόσωπό του – Φήμες για διάσπαση από την Αλ Κάιντα

Ο ηγέτης της Αλ Νούσρα έδειξε το πρόσωπό του – Φήμες για διάσπαση από την Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές,

Η Πέμπτη 28η Ιουλίου θα μείνει στην ιστορία του τζιχαντιστικού κινήματος γιατί ο ηγέτης του συριακού κλάδου της Αλ Κάιντα, του Μετώπου Αλ Νούσρα, ο περιβόητος Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζουλάνι, αποφάσισε να δείξει το πρόσωπο του στον κόσμο. Και τι είδαμε; Έναν χαμογελαστό μπούλη.

Ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζουλάνι είναι ένας από τους ισχυρότερους ηγέτες τρομοκρατικής οργάνωσης στον πλανήτη.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν είχε δείξει ούτε μια φορά το πρόσωπό του δημοσίως, σε φωτογραφίες ή συνεντεύξεις. Είχε επιλέξει να είναι ο ηγέτης δίχως πρόσωπο.

Και όχι μόνο αυτός, όλη η ηγεσία της Αλ Νούσρα ακολουθούσε την ίδια “γραμμή”. Οι λόγοι ευνόητοι. Να μην μπορούν να στοχοποιηθούν από τους αντιπάλους τους.

Είναι πιθανό η δημοσίευση της φωτογραφίας του να είναι μέρος μιας επικοινωνιακής επίθεσης “γοητείας”, η οποία πολύ πιθανό να έχει συνέχεια με τη φημολογούμενη εδώ και κάποιες ημέρες επικείμενη διάσπαση της Αλ Νούσρα από την Αλ Κάιντα.

Πράγματι, εδώ και κάποιο καιρό ακούγεται ότι η Αλ Νούσρα θέλει να διασπαστεί από το διεθνές τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αλ Νούσρα θα ανακοινώσει τη διάσπασή της μέσω κάποιου αραβικού Μέσου, ίσως του Al Jazeera.

Η Αλ Νούσρα έχει κάνει ήδη κάποιες κινήσεις διαφοροποίησης από την Αλ Κάιντα, όπως την παρουσίαση μιας νέας σημαίας, χρώματος λευκού αντί για μαύρου, αλλά θα αλλάξει κι όνομα.

Το νέο όνομα της οργάνωσης λέγεται ότι θα είναι το Τζαμπχάτ Φατέχ Αλ Σαμ, ή Μέτωπο Απελευθέρωσης του Λεβάντε, πράγμα που εκτιμάται ότι φανερώνει τη διάθεση της οργάνωσης να απομακρυνθεί ταχύτατα από το τζιχαντιστικό και αλκαϊντανό παρελθόν και παρόν.

Ακούγεται ακόμα ότι η Αλ Νούσρα, αφού διασπαστεί από την Αλ Κάιντα, αλλάξει σημαία και όνομα, θα προσπαθήσει να συμμαχήσει ακόμα πιο στενά με τις ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, με τις οποίες είναι ήδη σύμμαχος και να παρουσιαστεί στη Δύση ως μέρος της “μετριοπαθούς” αντιπολίτευσης.

Βεβαίως όλα αυτά είναι μασκαριλίκια, αφού άπαντες θα γνωρίζουν ότι η νέα οργάνωση θα είναι συνέχεια της Αλ Νούσρα που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα και τα μέλη της, αν όχι όλα τουλάχιστον τα ηγετικά της στελέχη, είναι αδίστακτοι τρομοκράτες τζιχαντιστές που ευθύνονται για πολλά εγκλήματα πολέμου.

Σχετικά άρθρα