Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκρούσεις Κούρδων και ισλαμοφασιστών στην Κωνσταντινούπολη (φωτο + βίντεο)

Συγκρούσεις Κούρδων και ισλαμοφασιστών στην Κωνσταντινούπολη (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεβίτες, Βίντεο, Ισλαμιστές, Κούρδοι, Κωνσταντινούπολη, Πραξικόπημα Τουρκία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ισλαμοφασίστες τζιχαντιστές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκαν στους Κούρδους και στους Αλεβίτες στη συνοικία Γκαζί της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο.

Συμμορίες ταγμάτων εφόδου, οι ίδιες που “απέτρεψαν” το “πραξικόπημα” στην Τουρκία, στράφηκαν κατά των μειονοτικών Κούρδων και Αλεβιτών, που τους θεωρούν εχθρούς του “σουλτανάτου” και “άπιστους”.

konstantinoupoli

Οι Αλεβίτες, που θεωρούνται παρακλάδι του σιιτικού Ισλάμ αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική θρησκεία, με ρίζες Γνωστικές και Νεοπλατωνικές, πιστεύουν στο κοσμικό κράτος, στην ισότητα ανδρών και γυναικών και στη θρησκευτική ελευθερία.

Να σημειωθεί εδώ ότι πολλοί Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι Αλεβίτες αλλά το τουρκικό προξενείο δεν τους αφήνει να θρησκεύονται ελεύθερα και τους τρομοκρατεί. Επίσης και πολλοί Κούρδοι είναι Αλεβίτες στο θρήσκευμα.

Κούρδοι και Αλεβίτες, για να αμυνθούν στους ισλαμιστές συμμορίτες, έστησαν οδοφράγματα στους δρόμους, άναψαν φωτιές και αρκετοί έπιασαν και τα όπλα ώστε να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα