Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλλος Εισαγγελέας: O μακελάρης της Νίκαιας ήταν ελεύθερος με αναστολή

Γάλλος Εισαγγελέας: O  μακελάρης της Νίκαιας ήταν ελεύθερος με αναστολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοχάμεντ Λαχουαέζ Μπουχλέλ, Νίκαια, Τζιχαντιστές,

Πριν λίγους μήνες είχε αποφυλακιστεί ο μακελάρης της Νίκαιας, όπως αποκάλυψε ο Γενικός Εισαγγελέας που έκανε τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις.

Οπως υποστήριξε υπάρχουν 84 νεκροί, 202 τραυματίες από την πορεία-θανάτου του μακελάρη οδηγού του φορτηγού εκ των οποίων οι 52 βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση και οι 25 έχουν μηχανικοί υποστήριξη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας προσέθεσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στην δικαιοσύνη για την δράση του σε απειλές, βία και μικροκλοπές από το 2010 μέχρι το 2016. Τον Μάρτιο του 2016 ήταν υπό κράτηση και καταδικάστηκε για έξι μήνες για ένα έγκλημα.

“Στο νοικιασμένο φορτηγό υπήρχαν αληθινά και ψεύτικα όπλα”

Στο φορτηγό βρέθηκε το ποδήλατο με το οποίο πήγε στο σημείο που ήταν και εντός αυτού βρέθηκαν αυτόματο όπλο, σφαίρες, γεμιστήρες, ψεύτικο όπλο με ψεύτικους γεμιστήρες, κινητό, κάρτα τράπεζας και έγγραφα. Στο σπίτι του έγινε έρευνα και βρέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία, ενώ ανακρίνεται η πρώην γυναίκα του.

«Ο δράστης διέσχισε δύο χλμ με το φορτηγό προτού πέσει πάνω σε ανθρώπους που βρίσκονταν στην Προμενάντ για να δουν τα πυροτεχνήματα», ανέφερε και συνέχισε: «Αμέσως οι αστυνομικοί έτρεξαν πίσω από το φορτηγό και κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν Ο τρομοκράτης βρέθηκε νεκρός στο φορτηγό».

«Μέσα στο φορτηγό βρήκαμε μια τραπεζική κάρτα ενός άντρα που είχε γεννηθεί στην Τυνησία και ζει στην Νίκαια και καταφέραμε μέσα από τα έγγραφα που εντοπίσαμε στο όχημα να ταυτοποιήσουμε τον δράστη», αποκάλυψε ακόμη ο γενικός εισαγγελέας.

Πάντως, σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, ο Μοχάμεντ Λαουίζ Μπουλέλ είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την αστυνομία για βίαιες ενέργειες.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, ο δράστης είχε νοίκιασε πριν από τέσσερις ημέρες το φορτηγό και έπρεπε να το επιστρέψει σε τρεις ημέρες.

Σχετικά άρθρα